30 Mayıs 2016 09:56

Sanat ve eğlence ile ilk defa buluştular

Eğitim Sen Mersin Şubesi çadır kentlerde kalan tarım işçilerinin çocukları için şenlik düzenledi.

Paylaş

Cemil UĞUR
Mersin

Eğitim Sen Mersin Şubesi çadır kentlerde kalan tarım işçilerinin çocukları için şenlik düzenledi. Daha önce tiyatro ile tanışmayan onlarca çocuk keyifli anlar yaşadı. Aileler de bu etkinliği gerçekleştirenlere teşekkür etti. 

Eğitim Sen Mersin Şubesi bu sene ardı ardına düzenlediği etkinliklere, çocuklar için düzenlediği şenlikle bir yenisini ekledi. Huzurkent ve Atalar Mahallesi’nde bulunan mevsimlik tarım işçilerinin bulunduğu çadır evlerdeki çocuklara yönelik program düzenledi. Etkinlik Eğitim Sen Şube Başkanı Sinan Muşlu’nun açılış konuşmasıyla başladı. Muşlu, “Biz Mersin Eğitim Sen olarak farklı bir şey yaratmak istedik. Madem ki farkı yaratan emektir. Bu emeğin çocuklarına bir çocuk etkinliği sağlama imkanını bizlere sunduğunuz için teşekkür ederim. Müzik atölye çalışmaları fotoğraf tiyatro çalışmaları ile bugün ki şenliğimizi gerçekleştireceğiz. Etkinlikte rol alacak tüm arkadaşlarımıza da ayrıca teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi. 

Etkinlik kapsamında Merhaba Sanat Tiyatrosundan Tiyatro Yazarı, Eleştirmeni ve Oyuncusu Ramazan Veliecelioglu çocuklara drama çalışması yaptı. Drama atölyesinin ardından Ali Osman Abalı Fotoğraf Atölyesi çocuklara yönelik fotoğraf çalışması yaptı. Ebruli ve yüz boyama ile devam eden etkinliğin ardından Grup Arzuhal çocuklara çocuk müziklerini seslendirdi. Etkinlik Agon’un sergilediği çocuk tiyatro oyunuyla sona erdi. 
 

ÖNCEKİ HABER

Hakaret ve tehdit etti sadece vekalet ücreti ödedi

SONRAKİ HABER

The Sun: IŞİD, Euro 2016'da saldırı planlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...