30 Mayıs 2016 08:14

'Kılıçdaroğlu'nun Genelkurmay'dan brifing aldığını duydum'

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 'Kılıçdaroğlu'nun dokunulmazlıklarla ilgili Genelkurmay'dan brifing aldığını duydum' dedi.

Paylaş

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhuriyet'te Selin Ongun'un sorularını yanıtladı.

Demirtaş, odağında HDP milletvekillerinin bulunduğu dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliği teklifinin Meclis'ten geçmesiyle ilgili olarak, "Şunu çok net söyleyeyim. Dokunulmazlıklarla ilgili Sayın Kılıçdaroğlu'nun Genelkurmay'dan dolaylı olarak brifing aldığını duydum" dedi.

"Bu bir dedikodu da olabilir, bilemiyorum" diyen Demirtaş, "Fakat bunu gerçekten güçlü kaynaklardan duydum. Bunun üzerine de gitmedim. Anladım ki, Kılıçdaroğlu'nun ordudan aldığı brifing veya rica, bilemem, 'HDP'lilerin dokunulmazlığına evet demelisiniz' isteği karargâhtan geldikten sonra benim görüşmemin hiçbir anlamı kalmamıştı" diye konuştu.

Demirtaş, "CHP'den bu kadar hevesli 20, 30 milletvekili çıkması şaşırtıcı oldu" ifadesini kullandı.

POLİTİKA ÜRETEMEMENİN SONUCU

Demirtaş, CHP'nin  "HDP'ye destek yok, AYM'ye bireysel başvuru var" şeklindeki tavrını da "Politika üretememekten kaynaklı bir tıkanıklık. CHP, politika üretememenin yarattığı sıkışıklığı, gerilimi başka yerlere havale ederek çözmeye çalışıyor. Ana muhalefet partisi olarak aslında dokunulmazlık mevzusunda son yılların belki de en büyük hamlesini yapma fırsatını yakalamıştı.CHP için AKP'nin kuyruğuna ve gündemine takılmadan, AKP'den korkmadan siyaset yapma imkanı doğmuştu. Fakat yine korktular. Oysa tam bu noktada Kürt sorununa ilişkin ne söyleyecek ise söylemesi gerekirdi. AKP'nin bugüne kadar söylemeye ya da yapmaya cesaret edemediği her şeyi dokunulmazlıklar üzerinden CHP ortaya koyabilirdi. Ama ne yaptılar? "AKP, bizi HDP'liler ile yan yana geldiler diyerek suçlamasın" basitliği ile bir kez daha siyaset üretemediler." sözleriyle yorumladı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kurtulmuş: 5 ilçede 6 bin 321 bina yıkıldı

SONRAKİ HABER

HDP’li Atalan Erdoğan’a sembolik dava açacak 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa