30 Mayıs 2016 05:53

Baskın yapılan evde kadınlara şiddet ve tehdit iddiası

Van'da Nuriye Aslan'ın evini basan özel harekât polislerinin, kadınlara ise şiddet uygulayıp, cinsiyetçi hakaret ve tehditlerde bulunduğu iddia edildi

Paylaş

Van’ın İpekyolu ilçesine bağlı Xaçort Mahallesi'nde yaşayan Nuriye Aslan isimli yurttaşın evi gece saatlerinde polislerce basıldı. Evde arama yapılan aramada yıkanmamış çay bardaklarına dahi delil olarak el konuldu. Maruz kaldıkları baskın hakkında bilgi veren Aslan, baskın sırasında zırhlı araçlardan evde bulunan kadınlara, 'Etrafınız sarıldı teslim olun' çağrılarının yapıldığı ve daha sonra evlerinin silahla rastgele tarandığını anlattı. Aslan, o anları şu sözlerle anlattı: "Evde uyuyorduk, anons sesleri geldi. Dışarıya çıkmak istedik, ancak panzer bahçenin içine kadar girmişti. Kapının önüne çıksaydık ezecekti bizi."

Evden çıktıktan sonra ise özel harekât timlerinin kadınları ve çocukları duvara dönük bir şekilde sıraya dizdiğini söyleyen Aslan, "Gelinim 'bebeğim içerde onun yanına gitmek istiyorum' deyince akrepten bir polis inip gelinimi tokatlamaya başladı sokak ortasında" diye konuştu. 

BİR HAFTA İÇERİSİNDE 3 KEZ EVİ BASILDI!

Aslan, evlerine yapılan bu baskının son bir hafta içerisinde maruz kaldıkları üçüncü baskın olduğunu da paylaştı.

Baskına dair hiçbir gerekçe gösterilmeden evinin darmadağın edilerek, camlarının kırıldığını kaydeden Aslan, yine polis şiddetine uğradıklarını ifade etti. 

Aslan, yaşananlara tepki göstererek "Biz kimseden korkmuyoruz, hiçbir şey elde edemezler" sözleriyle tepki gösterdi.

‘BEBEĞİMİN YANINA GİTMEK İSTEYİNCE DARP EDİLDİM’

Baskın sırasında polis şiddetine maruz kaldığını söyleyen Mizgin Aslan da, yaşadıklarını şu sözlerle anlattı: "Dışarıya çıktığımızda hepimizi hayvan gibi önlerine alıp bağırmaya, hakaret etmeye başladılar. Bebeğim içerde dedim yanına gitmek istiyorum deyince biri 'Gitme içerdekiler ne yapacaklarını biliyorlar, bebeğine ne yaparlarsa yapsınlar' dedi. Ben de tekrar içerdeki bebeğimin yanına gitmek istiyorum deyince panzerden biri atlayarak dışarı çıktı. Beni tokatlamaya başladı. Bende her tokat atışında ne hakkın var bir kadına vurmaya diye itiraz edince, her tokat attığında 'al sana kadın, al sana şiddet' demeye başladı." 

'BİZİ BUNLARDAN KORUYACAK KİMSE YOK MU?'

Kendisine, 'Senle bu tarlaya gelecem, üstünde tepindiğimde her şeyi itiraf edersin' diyerek tehdit edildiğini de anlatan Aslan, "Üçüncü defadır geliyorlar. Eşimi de alıp panzerde dövdükten sonra bıraktılar. Ne hakları var bize bu zulmü etmelerine. Her gelişlerinde hakaret, küfür ediyorlar. Bizi bunlardan koruyacak kimse yok mu?" diye konuştu.

Yine özel harekat timlerinin sokağa çıkardıkları kadınları önlerine alarak kendilerine siper ettiklerini anlatan Aslan, polislerin 'en ufak bir şey olursa sizi geberteceğiz' diyerek kendişlerini tehdit ettiğini de kaydetti. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Şırnak cezaevinde mahpuslara ölüm tehdidi iddiası

SONRAKİ HABER

Kyme Antik Kenti yok ediliyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...