30 Mayıs 2016 05:06

Encü: Vedat, 34 kişinin katilleri yargılanmadığı için öldü

Gazetemize konuşan HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü 'Eğer 2011’de 34 kişiyi katledenler yargılansaydı bu olayı yaşamazdı Vedat ölmezdi' dedi.

Paylaş

Erdal İMREK
İstanbul

Roboskîli köylüler, 34 kişinin savaş uçaklarının bombardımanıyla öldürüldüğü katliamdan 4 buçuk yıl sonra bir kez daha devletin hedefi oldu. Sınır ticareti yapan 40 kadar Roboskîli, önceki gece sınır hattındayken havan topları ile bombalandı. Bombardımanda 17 yaşındaki Vedat Encü yaşamını yitirdi. 4 kişi ise yaralandı.

Gazetemize konuşan HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, askerlerin, köylülerin sınır ticareti için bölgede bulunduğunu bildiği halde bombardıman yaptığını belirterek, Devlet bu saldırıyla mücadeleden vazgeçmeyen Roboskîlilerden intikam almak istedi. Saldırı bilinçli ve planlı. Eğer 2011’de 34 kişiyi katledenler yargılansaydı bu olayı yaşamazdık, Vedat ölmezdi” dedi. 

ENCÜ: KÖYLÜLER ASKERE BİLGİ VERMİŞTİ 

HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, 4 buçuk yıl önce Roboskî’de savaş uçaklarının bombardımanıyla 34 kişinin katledilmesinden önce de karakola, köylülerin sınırı geçeceği haberi verildiğini ve buna rağmen bombalandıklarını hatırlattı. Bu kez de aynı durumun yaşandığını dile getiren Encü, “Köylüler sınırı geçmeden önce askerlere bilgi veriyor. Ve bir katliam daha gerçekleşiyor” dedi. 

ROBOSKÎ KATLİAMI’NIN FAİLLERİ HESAP VERMEDİĞİ İÇİN...

34 köylünün yaşamını yitirdiği Roboskî Katliamı’nın ardından kimsenin yargılanmadığını, hatta bir soruşturma bile yürütülmediğini söyleyen Encü, “Roboskî Katliamı’nı gerçekleştirenler en üst düzeyde ülkeyi yönetenlerdi. O katliamın failleri cezalandırılmadı. Sorumlular bırakın cezalandırılmayı soruşturulmadığı için bu gün bir katliam daha yaşadık ve gencecik bir insan öldü” dedi. 

‘YİNE VURURUZ, YİNE HESAP VERMEYİZ’ MESAJI

Önceki gün gerçekleşen saldırıyla devletin Roboskîlilere, Kürtlere ve tüm ülkeye bir mesaj verdiğini söyleyen Encü, “Biz nasıl 4 buçuk yıl önce sizi katlettiysek ve hesap vermediysek, bugün de katlederiz ve yine hesap vermeyiz diyorlar” dedi. Devlet ayrıca bu saldırıyla 2011’den beri katliamın takipçisi olan Roboskî halkından öç almak istedi” dedi.

‘DEVLET ROBOSKÎLİLERDEN ÖÇ ALIYOR’

Bu saldırıyla halkın sindirilmek istendiğini söyleyen Ferhat Encü, “Halkın mücadelesini kırmak istiyorlar. Kürdistan’ın birçok kentinde her gün Roboskî katliamları yaşanıyor. Çocuklar katlediliyor, göç ettiriliyor, tutuklanıyor, şehirler yakılıp yıkılıyor. Ama halk bu zulme boyun eğmiyor” dedi.
 

ÖNCEKİ HABER

Şırnak'ta çatışma: 1 özel harekatçı hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Şırnak cezaevinde mahpuslara ölüm tehdidi iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...