29 Mayıs 2016 15:12

Külter'in gözaltına alındığını Tümen de kabul etmedi

Hurşit Külter'in akıbetini öğrenmek için 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan bilgi isteyen avukatlara da 'Bu isimde bir gözaltı yok' denildi.

Paylaş

Gözaltına alındığı kabul edilmeyen DBP Şırnak il yöneticisi Hurşit Külter'in akıbetini öğrenmek için 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan bilgi isteyen avukatlara da "Elimizde bu isimde bir gözaltı yok" yanıtı verildi. Avukatların 2 gündür tüm girişimleri sonuçsuz kaldı.

Avukatlar, gözaltına alındığı özel harekatçılara ait sosyal medya hesaplarından paylaşılan ancak İl Emniyeti’nin gözaltına alındığını kabul etmediği Külter'le ilgili jandarmaya başvuru yaptı. İHD'li avukatlar, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'na Külter'in gözaltında alınıp alınmadığına ilişkin bilgi istedi. Avukatlara "Bu isimde birisi gözaltında değil" cevabı verildi.

Gözaltına alındığı "BÖF @Tweet_Guneydoğu" isimli özel harekatçılara ait sosyal medya hesabından paylaşılan Külter'in akıbetine ilişkin İHD'li avukatlar İl Emniyet Müdürlüğü ve Şırnak Cumhuriyet Savcılığı'na başvuru yapmış ancak "Böyle biri yok" yanıtı verilmişti.

Şırnak Valiliği ise iki gün sonra yaptığı açıklamada, "Emniyet birimlerimizde böyle bir isim yok" demişti.

Külter'in babası Hamdi Külter ise, Uludere Cumhuriyet Savcılığı'na başvuru yaparak, oğlu hakkında bilgi verilmesini istemiş ayrıca, oğlunun başına bir şey gelmesi halinde devletin ilgili kurumlarının sorumlu olacağını belirtmişti. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır'da binlerce emekçi laiklik ve iş güvencesi istedi

SONRAKİ HABER

Galatasaray, Fenerbahçe'yi 65-63 yendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...