29 Mayıs 2016 14:25

Bir aradayız, buradayız

Gezi Direnişinin 3. yılında yüzlerce insan Beşiktaş'ta bulunan ve Gezi Direnişi döneminde ilk park forumunun örgütlendiği Abbasağa'da bir araya geldi.

Paylaş

Gezi Direnişinin 3. yılında Taksim Dayanışması'nın çağrısıyla yüzlerce insan Beşiktaş'ta bulunan ve Gezi Direnişi döneminde ilk park forumunun örgütlendiği Abbasağa'da bir araya geldi. "Bir aradayız, buradayız" sloganıyla düzenlenen etkinlik atölyelerle başladı.

Gezi'de yaşamını yitirenlerin ailelerinin de katıldığı anma tiyatro sanatçısı Murat Akdağ'ın Gezi Direnişini anlatan tek kişilik oyununu sergilemesiyle başladı.

Yaklaşık bir saatlik oyun gösterimi sonrası Taksim Dayanışması'ndan Ahmet Kaya'nın moderatörlüğünde forum başladı. Forumda ilk sözü alan barış bildirisine imza attığı için tutuklanan ve daha sonra serbest bırakılan akademisyenlerden Muzaffer Kaya, Barış için Akademisyenlerin attıkları imzayla farkında olmadan Gezi'yi çağırdıklarını dile getirerek cezaevinde oldukları sürede kendileri için tutulan özgürlük nöbetlerinde ve davalarının görüldüğü gün dayanışmaya gelenlerin tekrar Gezi ruhunu hissetirdiklerini ifade etti.

Taksim Dayanışması'ndan ve direniş döneminde öne çıkan isimlerden Mimar Mücella Yapıcı da "Artık yirmişer yirmişer, yüzer yüzer vuruluyoruz,  artık kentlerimizin parkları yıkılmıyor, kentlerimiz içinde insanlar varken vuruluyor,  Sur, Cizre,  Nusaybin'de.  Artık kentlerimiz tamamen satılıyor, ama mücadeleye de devam edeceğiz" dedi.

GEZİ AİLELERINİN 3. YILINDA ADALET ARAYIŞLARINI SÜRÜYOR

Forumda Gezi direnişinde yaşamını yitirenlerin aileleri de konuştu. Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan "Şu an bizim aradığımız tek şey var, bu ülkede hak, hukuk, adalet. Berkin'in dosyasında her şey çok açık, net ama en başından beri belli olan isimler bilerek saklanıyor" dedi.

Baba Elvan "Benim sizden tek isteğim var, Berkin'in, Gezi’de hayatını kaybeden diğer bütün çocukların ailesisiniz siz, sizden kamuoyu yaratmanızı istiyorum. Hepiniz bu dosyalar hakkında günlük, nerede olursa kendi fikirlerinizi beyan edin" diyerek adalet arayışlarına destek çağrısında bulundu.  Berkin'in dosyasında hiçbir ilerleme olmadığını kaydeden baba Elvan,  "Umarım bu adalet arayışımız en kisa zamanda yerine gelir, sorumlular cezalandırılır. Benim çocuğum geri gelmeyecek ama biz diyoruz ki başka Berkin'ler ölmesin, çocuklar sokaklarda oynayabilsin,  şeker de yiyebilisin" diye konuştu.

Mehmet Ayvalıtaş'ın babası Ali Ayvalıtaş Gezi’de hiç bir ayrım olmadan sadece insanı temel aldıklarını vurgulayarak 'Biz insanın olduğu yerde varoluruz, insanı öldüreni, keseni, katliamları kınarız, lanetleriz. Güneydoğusu, batısı,  Egesi, hepsi bizim için bir, hepsi bizim insanımız, bizim çocuklarımız" dedi.

'HER AY BİR SAVCI DEĞİŞIYOR'

Ahmet Atakan'ın annesi Emsal Atakan oğlunu yitirişinin 3. yılında olmasına rağmen hala davanın açılmadığına dikkat çekerek, "Biz adalet istiyoruz, benim oğlumun katili belliyken her ay bir savcı değişiyor, hiçbir şekilde dosyasını açmıyorlar.  O yüzden benim sizden talebim şudur yoldaşlar,  kamuoyu oluşturalım, Ahmet Atakan dosyası açılsın" dedi.

Ethem Sarısülük'ün annesi Sayfi Sarısülük de adalet arayışlarını dile getirirken o dönem Başbakan olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek "sen ölmeden ben ölmeyeceğim,  sen ne zaman ölürsen ben o zaman Ethem'imin yanına gideceğim" dedi.

'BU ÇOCUKLAR DA SENİN İTİBARINI SIFIR İNDİRDİ, BU DA SANA DERT OLSUN'

Berkin'in annesi Gülsüm Elvan da Cumhurbaşkanı'na seslenerek " Şunu iyi bil, ben çocuğumu o sabah dışarı çıkardım, sonra o hastaneden çıkardım bu bana dert oldu, bu çocuklar da senin itibarını sıfıra indirdi yine indirecekler, bu da sana dert olsun." şeklinde konuştu.

Hasan Ferit Gedik'in annesi Nuray Meray da oğullarının 26 duruşması olduğunu ve hala adalet aradıklarıni belirterek,  "22 sanıktan 5 kişi kaldı,  hepsi birer birer tahliye ediliyor. Adalet yok ama mücadelemiz devam edecek" diye konuştu.

Ali ismail Korkmaz'ın babası Şahap Korkmaz da "bazı yobazlar, bu katil hırsız sürüsü,  burada toplanmamıza kutlama diyor ama bu anma, kutlama degil. Ama gün gelecek onların cezalandırmasını kutlayacağız" ifadelerini kullandı.

Barış için  herkes, Çözüm yerinde insiyatifinden park forumlarına, kent dayanismalarına pek çok kesimin de söz aldığı forum birliktelik ve mücadele vurgusuyla sonlandı. Anma etkinliği şiir dinletisi ve konserlerle devam etti. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yenikapı'da 'Fetih' mitingi

SONRAKİ HABER

Diyarbakır'da binlerce emekçi laiklik ve iş güvencesi istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa