29 Mayıs 2016 07:29

Polis kongre salonundaki pankart ve posterleri söktü

HDP Diyarbakır İl Örgütü'nün 2'nci olağan kongresinin düzenleneceği spor salonuna giren polisler, kimi pankart ve posterleri söktü.

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed (Diyarbakır) İl Örgütü'nün 2'nci Olağan Kongresi'nin düzenleneceği Kayapınar Spor Kompleksi'ne "bomba taraması yapma" bahanesiyle giren onlarca polis, salondaki tüm pankart ve posterleri söktü. Salondaki pankartların fotoğraflarını çekerek Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderen polisler, acil toplatma kararı çıkardı. Karar sonrası pankartları söken polislere salonda bulunan HDP Amed Milletvekili Çağlar Demirel ve HDP'li yöneticiler tepki gösterdi. 

Polisler "Demokratik siyaset demokratik özerklik, demokratik cumhuriyet", "Özyönetim hakikattir", "Kadın önderliğin özgürlüğü için direnişte", "Sizi buraya getiren bilgilerinizdir ileriye götüren karakterinizdir", "Haklıyız direneceğiz kazanacağız", "Özyönetim ile özgür yaşama, özyönetim ile özgür önderliğe" yazılı pankartlar ile PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın müzakere süreci esnasında heyet ile birlikte çekilen fotoğrafı, Şeyh Said, Mazlum Doğan, Sakine Cansız ve Deniz Gezmiş'in fotoğraflarını yerde sürükleyerek zırhlı araçlara koydu.

Polislerin tutumunu HDP'liler alkış ve "Direne direne kazanacağız" sloganı ile protesto etti. 

Duruma ilişkin konuşan Demirel, polislerin kongre coşkusunu sabote etmek amacında olduğunu ifade etti. Demirel, polislerin belge sunmadığını da ekledi. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Konya'da 7'nci kattan düşen işçi hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

ÖGC Eş Başkanına soruşturma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...