28 Mayıs 2016 19:06

Külter'in ailesi savcılığa başvurdu

Şırnak’ta gözaltına alındıktan sonra kendisinden haber alınamayan DBP Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter'in ailesi savcılığa başvuruda bulundu. 

Paylaş

DBP Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter'in özel harekatçılarca gözaltına alınmasının Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü, Cumhuriyet Savcılığı ve jandarma tarafından inkar edilmesi üzerine Külter'in ailesi Uludere Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. 

Avukatları aracılığıyla Uludere Cumhuriyet Savcılığı'na dilekçeyle başvuruda bulunan Külter'in babası Hamdi Külter, özel harekatçı polislere ait "BÖF @Tweet_Guneydoğu" isimli sosyal medya hesabından oğlunun gözaltına alındığı bilgisinin paylaşıldığını ancak Şırnak Emniyeti ise Cumhuriyet Savcılığı nezdinde yapılan başvuruların "Böyle bir şahsın intikal ettirilmediği" yönünde beyanda bulunulduğunu hatırlattı. 

Şırnak’ta devam eden "sokağa çıkma yasağı" nedeniyle kente gitme imkanlarının bulunmadığının belirtildiği dilekçede, "Sokağa çıkma yasağından kaynaklı ciddi insan hakkı ihlali ve en nihayetinde hayatını kaybetme ihtimali de olup ilgili kurumların konuya ilişkin ilgili kurumların tarafımıza bilgi vermesi aksi kanaatte ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı belirtiriz" denildi. 

"BÖF @Tweet_Guneydoğu" isimli sosyal medya hesabı dün gece yaptığı paylaşımda Külter'in gözaltına alındığını açıklamış, ardından ise söz konusu hesap dondurulmuştu. HDP'li vekiller ve avukatların Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü, Cumhuriyet Savcılığı ve jandarmaya yaptığı başvurularda ise Külter'in gözaltında olmadığı savunulmuştu. Ancak "BÖF @Tweet_Guneydoğu" isimli sosyal medya hesabı bugün tekrar hesabını aktifleştirerek, Külter'in gözaltına alındığını belirtmişti. 

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, İçişleri ve Adalet Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulundu. Baluken, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, "İçişleri Bakanlığı en üst düzeyde Hurşit Külter'in gözaltında olmadığını bize söylüyor. Adalet Bakanlığı yetkilileri ise 24 saattir telefonlarımıza çıkmıyor" diye yazdı. İnfaz endişesi taşıdıklarını belirten Baluken, "Endişelerimizi İçişleri Bakanlığı'na ilettik. Hükümet ve devlet yetkililerinin cevap vermesi gereken soru Hurşit Külter'in nerede olduğudur" dedi. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Madenciler kayyımın parasını kabul etmedi direniş sürüyor

SONRAKİ HABER

Adana Demirspor'u penaltılarla geçen Alanyaspor Süper Lig'de

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...