28 Mayıs 2016 18:33

İHH'dan Mavi Marmara eylemi

İHH, Mavi Marmara baskınının yıl dönümü sebebiyle Beyoğlu’nda eylem yaptı. 

Paylaş

İHH, Mavi Marmara baskınının yıl dönümü dolayısıyla Beyoğlu’nda eylem yaptı. Tünel Meydanı’nda saat 17.30’da bir araya gelen kalabalık, Galatasaray Lisesi önüne kadar yürüdü. Sık sık tekbir getiren grup, ‘Zulme karşı direneceğiz’, ‘Kudüs’e selam, direnişe devam’, ‘Mavi Marmara onurumuzdur’, ‘Siyonist katiller yargılansın’ ve ‘Suriye halkı yalnız değildir’ şeklinde sloganlar attı. Grup ayrıca İsrail karşıtı pankart ve dövizler de taşıdı.

Eyleme katılan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Galatasaray Lisesi önündeki otobüsün üzerinden kalabalığa konuştu. Yıldırım, konuşmasında, ABD ve İsrail yönetimini hedef aldı. ABD, İngiltere, Avrupa ve İsrail’in oyunlarına gelinmemesini isteyen Yıldırım, Amerikan güçlerinin Felluce’de sivil Müslümanları, kadın, çocuk ve yaşlıları öldürdüğünü söyledi. Yıldırım, tüm insanlığı Siyonizm’den kurtarmak için burada olduklarını dile getirdi. Yıldırım, Yahudileri de Siyonizm’den kurtaracaklarını ifade etti.

‘ABLUKA KALKMADAN ANLAŞMA OLMAZ’

İsrail ile Türkiye’nin anlaşma yapmasını insanların istemediğini savunan Yıldırım, İsrail ile dostluğun asla ve asla olamayacağını ifade etti. Filistin meselesinin 'ümmet' ve 'insanlık' meselesi olduğunu savunan Yıldırım, İsrail’i 'şeytan' olarak niteledi. Bülent Yıldırım, Filistin’deki abluka kalkmadan asla anlaşma imzalanmaması gerektiğini söyledi. Yıldırım, ablukanın kalkmasının ticaret ve seyahat özgürlüğün de açılması anlamına geleceğini belirtti. Müslümanlar olarak bütün zalimlere karşı tek yumruk olduklarını söyleyen Yıldırım, Mavi Marmara’nın Filistin çözümünün önemli bir parçası olduğunu öne sürdü. 

'MAVİ MARMARA MÜZE OLSUN'

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Mavi Marmara gemisini Kültür Bakanlığı’na verme önerisinde bulundu. Yıldırım, Kültür Bakanlığı’dan Mavi Marmara gemisini ‘insanlık ve barış müzesi’ yapması talebinde bulundu. Konuşmaların ardından yapılan dua sonrası eylem sona erdi. Çok sayıda polis ekibi de eylem boyunca geniş güvenlik önlemi aldı. (CİHAN)
 

ÖNCEKİ HABER

İsveç’in ilk ateist mezarlığı açıldı

SONRAKİ HABER

Madenciler kayyımın parasını kabul etmedi direniş sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...