28 Mayıs 2016 17:02

Baba Külter: Devlet oğlumun nerede olduğunu açıklasın

DBP Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter'in babası Hamit Külter, devletin oğlunun nerede tutulduğunu açıklamasını istedi

Paylaş

Şırnak’ta DBP Şırnak İl yöneticisi Hurşit Külter'in gözaltına alındığına dair dün akşam özel harekatçılara ait "BOF @Tweet_Guneydoğu" sosyal medya hesaplarında fotoğraflar paylaşılmasının ardından harekete geçen aile, devletin çocuklarını nerede tutulduğunu açıklamasını istiyor. 

Yasak döneminde Şırnak’ın Avgamasiya köyüne göç etmek zorunda kalan ve avukatlar aracılığıyla oğulları Hurşit Külter'in durumunu sordurduklarını dile getiren Külter'in babası Hamit Külter, "Polisler diyor elimizde emniyete soruyoruz diyor bizde değil. JÖH, PÖH, kendi sayfasında oğlumun ellerinde olduğunu söylüyorlar" dedi. 

Oğlu Hurşit'ten dünden bu yana hiçbir haber alamadıklarını belirten baba Külter, herkesin bu meseleyle ilgilenmesi ve bu durumda olan kişinin sadece kendi çocukları değil başka kişilerin de olabileceğini ifade ederek, duyarlılık çağrısı yaptı.

'EVLERİMİZ YIKILDI UMURUMUZDA DEĞİL'

Baba Külter, "Evlerimiz yıkıldı umurumuzda değil. Biz diyoruz çocuklarımız ölmesin, annelerimiz ağlamasın" diye konuştu. 
Bugün polislerle birlikte Şırnak Devlet Hastanesi'ne gittiklerini aktaran baba Külter, "Orada bize 12 tane cenaze gösterdiler. Ben bütün cenazelere baktım oğlum yoktu aralarında. Sürekli oğlum devlet tarafından baskı altındaydı. Oğlum toprağını terk etmediği için devlet tarafından hedef haline geldi" dedi. 

'OĞLUMUN NEREDE OLDUĞUNU BULMAK İÇİN HER YERE BAŞVURACAĞIM'

Oğlunun nerede olduğunu öğrenmek istediğini ve buna hakkı olduğunu aktaran baba Külter, "Devlet oğlumun nerede olduğunu açıklasın. Oğlumun nerede olduğunu bulmak için her yere başvuracağım. Bu işim peşini bırakmayacağım" şeklinde konuştu. 

KÜLTER'İN DURUMUNA İLİŞKİN İKİ FARKLI AÇIKLAMA

Külter'i gözaltına aldıklarını "BÖF @Tweet_Guneydoğu" isimli sosyal medya hesaplarında paylaşan ancak daha sonra hesabı kapatan özel harekatçılar, söz konusu hesabı bugün tekrar aktifleştirerek, Külter'in ellerinde olduğunu bir kez daha itiraf etti. Avukatlar ve HDP'li vekiller durumu sordurdukları, İl Emniyet Müdürlüğü ile operasyon yetkisi ellerinde bulunan askeri yetkililer ise, ısrarla Külter'in ellerinde olmadığını savundu. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Antep’te tutuklamalara tepki: Karar hukuki değil, siyasidir

SONRAKİ HABER

Kurtarma kazısında Mimar Sinan’ın su yolu bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...