28 Mayıs 2016 14:12

KESK Ege Bölge Mitingi'nde emek cephesi çağrısı

Binlerce emekçinin katıldığı KESK'in Ege Bölge Mitingi'nde saldırılara karşı emek cephesi kurma çağrısında bulunuldu.  

Paylaş

Binlerce emekçinin katıldığı KESK'in Ege Bölge Mitingi'nde KESK Eş Genel Başkanı, emekçilerin önünde ya başbanlık dayatmasının ya da demokratik bir ülke tercihinin olduğunun belirterek, saldırılara karşı emek cephesi kurma çağrısında bulundu.  

KESK Genel Merkezi'nin aldığı karar doğrultusunda gerçekleştirilen bölge mitinglerinin Ege ayağı İzmir'de yapıldı. Balıkesir'den Muğla'ya çok sayıda ilden katılımın olduğu mitingde emekçiler Cumhuriyet Meydanı'nda toplandılar. Polis mitinge katılanların yanı sıra tek tek pankartları ve bayrakları da kontrol etti.

Kortejin en önünde KESK İzmir Şubeleri'nin 'Laik Eğitim, Laik Yaşam ve İş Güvencemizden Vazgeçmeyeceğiz' pankartı taşındı.Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube üyeleri de 'Baskılar, Sürgünler, Soruşturmalar, Kadrolaşmalar Bizi Yıldırımaz', Eğitim Sen İzmir 3 Nolu üyeleri de 'Özgür Bilim, Özgür Üniversite' pankartı ile katıldı.

Tarım Orkam Sen 'Mesut Mak Onurumuzdur. Mücadelemizde yaşıyor', Yapı Yol Sen 'Güvenli Gelecek, Güvenceli İş', BTS 'Emekçinin Ateşi, Sermayeyi Yakacak', Yapı Yol Sen 'İş Güvencemizden ve İnsanca Yaşam Talebimizden Vazgeçmeyeceğiz', SES 'Laik Eğitim, Laik Yaşam' pankartı ile mitinge katıldı. Mitinge DİSK ve TMMOB üyeleri de laiklik ve iş güvencesi talebiyle katıldı.

Emek Parti İzmir İl Örgütü,  'Gerçek Laiklik, Gerçek Demokrasi', HDP'liler 'İrademe Dokunma', BHH üyeleri 'Şeriat-Hilafet Anayasasını Yaptırmayacağız' Halkevleri de 'Özgürlüğün ve Laikliğin Ülkesini Kuracağız' pankartları ile yürüyüşe katıldılar. Üniversite öğrencileri 'Turnikeleri Yıkıp, Heykel Dikeceğiz' pankartı ile katıldı.

KESK Eş Genel Başkanı Lami Özgen, Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca, CHP İzmir Milletvekilleri Musa Çam, Murat Bakan ve EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan da mitinge katıldı.

Miting boyunca 'Laik Eğitim İstiyoruz', Yaşasın İş Ekmek Özgürlük Mücadelemiz' ve 'Faşizme Karşı Omuz Omuza', Yaşasın Sınıf Dayanışması' ve 'Yaşasın Halkların Eşitliği' sloganları atıldı. 

BİRLİKTE MÜCADELE ÇAĞRISI

Mitingte ilk olarak KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve Eğitim Sen İzmir 2 Nolu Hasan Ali Kılıç konuştu. Birlikte mücadele vurgusu yapan Kılıç "Yıllardır benimsedikleri ırkçı-şoven ve mezhepçi politikalar üzerinden toplumu ayrıştırarak karşı karşıya getirmeye ve yeni çatışma alanları yaratmaya çalışanlar karşısında sessimizi, tepkilerimizi ve mücadelemizi daha da yükselteceğimiz bir döneme giriyoruz.  Kamu emekçileri olarak ne iktidarın laik eğitim ve laik yaşam karşıtı uygulamalarına ne de oluşturmak istedikleri baskıcı-otoriter düzene teslim olacağız!  İktidarın kendi çıkarları için sürdürdüğü inanç istismarına yönelik tüm girişimlerini boşa çıkarmak, gerçek anlamda  özgürlükçü bir laiklik ve demokratik bir ülkede barış içinde bir arada yaşamak için herkesi ortak taleplerimiz etrafında birleşmeye ve birlikte mücadeleye çağırıyoruz" dedi. 

'HENÜZ İŞ İŞTEN GEÇMEDİ'

KESK Eş Genel Başkanı Lami Özgen de saldırılara karşı bir emek cephesinin kurulması gerektiğini belirterek şunları söyledi:"Karanlık bir tabladon geçiyoruz.  Önümüzde iki yol var, üçüncü bir yol yok, ya başkanlık sistemi gelecek ya da ülkeyi demokratikleştireceğiz. KESK üyelerinin iş güvencesi ortadan kalktı, son başbakanlık genelgesi ile kamu emekçilerine açılan savaş daha da büyüdü. Bizden korkuyorlar. Toplumu sermayeye köle, saraya kul yetiştirme için eğitime ve laikliğe saldırıyorlar. Ensar Vakfı'nda yaşananlar gösteriyor ki sadece hukuksuzluk değil ahlaksızlığı da barındırıyorlar. Bu çürümüş düzen artık değişmek zorundadır. Halkın seçilmiş iradesine darbe yaparak, kanı gözyaşını ve ölümü bize dayatıyorlar. Emekliğe, laikliğe, bilime saldırıyorlar ama henüz iş işten geçmedi. Mücadeleyi büyütelim ve saldırılara karşı set geçelim. Bu faşist ablukayı paramparça edecek yürekte emekçiler vardır. Emeğin, barışın kardeşliğin dünyasını yaratmak için umut biziz, umut birliğimizde. Yağmanın, savaşın, talanın değil, barışın, emeğin bir ülkesi umut biziz Yeter ki kol kola olalım. Yeter ki emek cephesini oluşturalım". (İzmir/EVRENSEL) 
 

ÖNCEKİ HABER

Ülkücülerin hedef gösterdiği akademisyenler gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Bursa’da kadınlardan Cerattepe’ye destek  

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa