28 Mayıs 2016 09:35

EMEP: AKP dışındaki herkesin siyaset hakkı engelleniyor

Emek Partisi, Antep'te MYK Üyesi Mehmet Türkmen'le birlikte 17 kişinin hukuksuz şekilde tutuklanmasına tepki gösterdi.

Paylaş

Emek Partisi, Antep'te MYK Üyesi Mehmet Türkmen'le birlikte 17 kişinin tutuklanmasına ilişkin basın açıklaması yaptı. Açıklamada "Türkmen'in hükümetin Kürt halkına karşı uyguladığı devlet terörüne ilişkin Facebook paylaşımlarının tutuklama gerekçesi yapıldığı" hatırlatılarak Türkmen ve tutuklanan tüm parti ve sendika yönetici ve üyelerinin derhal serbest bırakılması talep edildi.

EMEP Genel Merkezi'nden yapılan açıklama şöyle:

"Partimizin Genel Yönetim Kurulu ve Merkez Yürütme Kurulu üyesi Mehmet Türkmen 26 Mayıs günü akşamüstü Gaziantep Parti büromuzdan çıkarken gözaltına alınmış ve 27 Mayıs günü Gaziantep Sulh Ceza Hâkimliği tarafından tutuklanmıştır. Hâkimlik tutuklama kararını 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nun 7/2 maddesini ihlal etme nedeniyle verdiğini belirtmiştir. Yani, arkadaşımız bir terör örgütünün propagandasını yapmakla suçlanmaktadır. Hâkimlik kararının gerekçesi ise arkadaşımızın Facebook hesabından yaptığı paylaşımlardır. Tutuklama kararına gerekçe yapılan Facebook paylaşımları ise AKP'nin son bir senedir uyguladığı politikaları, Kürt halkına karşı uygulanan devlet terörünü, Cumhurbaşkanının demeçlerini eleştiren fotoğraf, yazı ve karikatürlerden ibarettir.

Mehmet Türkmen ile aynı gün gözaltına alınan ve birlikte tutuklanan KESK, HDP vb. parti ve sendikaların üye ve yöneticileri Facebook paylaşımları nedeniyle, aynı gerekçelerle tutuklanmışlardır.

Gaziantep tutuklamaları ilk değil. AKP iktidarı her geçen gün yeni hukuksuzluklarla tek adam diktatörlüğüne karşı muhalefet eden bütün parti, örgüt ve kişileri sindirmeye çalışmaktadır. Bunun için bir taraftan asker ve polisi, diğer taraftan yargıyı kullanmaktadır. AKP tarafından DGM'ler yerine getirilen Sulh Ceza Hâkimlikleri yasaları ve hukuku bir tarafa bırakarak AKP İktidarının siyasi hesaplarına göre hareket etmektedir. Yargı sistemi ve hukuk kuralları adalet için değil iktidarın siyasi hesapları için işletilmektedir.  Bu tutuklamaların anlamı AKP dışında kalan tüm siyasal ve toplumsal kesimlerin siyaset yapma hakkının engellenmesidir.

Bu gidişatı durduramadığımız takdirde kırıntıları kalmış olan ifade ve basın özgürlüğü, örgütlenme özgürlüğü vb. tamamen kullanılamaz hale gelecektir.

Bütün yurttaşları hak ve özgürlükleri korumak, AKP'nin uyguladığı devlet terörünü durdurmak için mücadeleye çağırıyoruz.

MYK üyemiz Mehmet Türkmen ve tüm tutuklanan parti ve sendika yönetici ve üyeleri derhal serbest bırakılsın!

Devlet terörüne son verilsin!" (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Totomak işçileri greve hazırlanıyor

SONRAKİ HABER

‘Tek kişi kalsak bile mücadele edeceğiz’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...