28 Mayıs 2016 08:39

Arçelik LG işçileri bir işe iade davasını daha kazandı

Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulu bulunan Arçelik LG fabrikasında işten atılan işçilerin bir kısmı daha işe iade davasını kazandı.

Paylaş

Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulu bulunan Arçelik LG fabrikasında işten atılan işçilerin bir kısmı daha işe iade davasını kazandı.

Arçelik LG işçileri bir yıl önce Türk Metal Sendikasına karşı başlattıkları eylemler ve sendikadan istifa etmeleri sonucu işten atılmışlardı. İşçiler bu süreçte 4 gün boyunca üretimi durdurmuş ve kendilerini fabrikaya kapatmış, hem işvereni hem de sendikayı protesto etmişlerdi. İşçileri 4 günün sonunda çevik kuvvet zorla fabrikadan çıkartmıştı. LG işçileri yaklaşık 5 ay ise direnişlerini fabrika önünde sürdürdüler. İşe iade davası açan LG işçilerinin davaları gruplar halinde görülmeye devam ediyor. Daha önce davaları sonuçlanan işçilerin bir kısmı işe iadelerini kazandı. Cuma günü de 3. grubun davası kazanımla sonuçlandı.

Gebze Adliyesi önünde yapılan basın açıklamasında işçiler adına konuşan Hüseyin Tohumcu, 1 yılı aşkın bir süredir mücadelelerinin devam ettiğini söyledi. Hayatın her alanında mücadelelerinin devam ettiğini ve kendilerinin Bursa Renault’da başlayan direnişin bir parçası olduğunu aktaran Tohumcu, “Biz de metal fırtınanın işçileri olarak sermayeye ve iş birlikçi Türk Metal Sendikasına karşı mücadelemizi sürdürüyoruz. İşçiler birleştiği zaman, patrona ve iş birlikçi sendikalara karşı kazanacaklar” dedi. (Gebze/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır'da 2 günde 42 gözaltı

SONRAKİ HABER

Kayseri pastırmasına ramazan zammı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa