30 Nisan 2012 12:18

AKP saldırganlığına karşı HDK’yi güçlendirmeliyiz

Halkların Demokratik Kongresi Gaziantep bileşenleri dün HDK İstanbul Milletvekili Levent Tüzel’in katıldığı bir halk toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda yapılan konuşmalarda halka dönük saldırılara karşı HDK etrafında birleşmenin önemine vurgu yapıldı.Hollywood Düğün Salonu’nda gerçekleşen halk toplantıs

AKP saldırganlığına karşı HDK’yi güçlendirmeliyiz
Paylaş
İnanç Yıldız

Hollywood Düğün Salonu’nda gerçekleşen halk toplantısında ilk olarak konuşan HDK Daimi Meclis Üyesi Müslüm Acar, HDK’nin programını anlatarak, “HDK bu ülkede yaşayan tüm halkların gerçek temsilcisidir” dedi.

‘AKP İKİ YÜZLÜLÜĞÜ’

Acar’ın ardından söz alan Levent Tüzel ise “Bu ülkede ezilenler, sömürülenler, ötekileştirilenler, hakları yok sayılan, kadınlar, öğrenciler, işçiler, emekçiler olarak yıllardır bizi kötü olan her şeye mahkum eden bu sisteme ve AKP’ye karşı HDK’yi daha da güçlendirilmeli, mücadelemizi daha da yükseltmeliyiz” dedi. Hükümetin bütün alanlarda saldırılarını arttırdığına dikkat çeken Tüzel, “Sağlık Bakanı, Antep’te bir doktorun öldürülmesi sanki kendi politikaları değilmiş gibi, bunu politik malzeme yapmaya çalışıyor. Çalışma Bakanı işçi ölümlerinden sonra ‘Yerin dibine girdiğini’ söylüyor ve bunda kendilerinin bir sorumluluğu yokmuş gibi davranıyor. Bütün bunlar AKP’nin iki yüzlülüğünü gösteriyor” dedi.

TEŞVİKTE SÖMÜRÜ VAR

Hükümetin ‘yeni teşvik paketine’ değinen Tüzel, özellikle Bölge’de işçi ve emekçileri daha kötü günlerin beklediğini ifade ederek, “AKP’nin kural dinlemezliğini, sınır tanımazlığını, açgözlülükle işçinin kanını emen tutumunu görmeliyiz. Çıkardığı her yasayı, her uygulamayı, her teşvik paketini aslında zenginleri daha da zenginleştirmek adına yaptığının farkında olmalıyız” şeklinde konuştu.

‘SAVAŞA KARŞI, BARIŞ SESLERİ YÜKSELMELİ’

Başbakanın ve hükümetin, politikalarını hayata geçirirken bir padişah edasıyla halkı korkuttuğunu belirten Tüzel, “Buna isyan edenleri bütün şiddetiyle tutukluyor, cezaevine atıyor, elini kolunu bağlıyor, gazete kapatıyor, gazetecisini, üniversite hocasını, avukatını tutukluyor. Türkiye adeta bir açık cezaevine dönmüş durumda” dedi.

AKP hükümetinin Suriye meselesinde de ‘Ortadoğu’nun lideri olacağız’ diye savaş çığırtkanlığı yaptığını söyleyen Tüzel, “Suriye sözde demokrasi götürmek adına işgal edilmek isteniyor. Savaş çıkması için mezhep kavgaları kışkırtılıyor. Van depreminde depremzedelerin mağduriyeti devam ederken, Suriye’ye yakın yerlere kamp alanları kurularak, sanki Suriyeliler Suriye’den kaçıyorlarmış havası yaratılıyor. Ancak öğreniyoruz ki; Suriyeliler daha iyi bir yaşam vaadiyle Türkiye’ye getiriliyor ve çıkarılmak istenen savaşa alet ediliyor. Bizler AKP’nin bütün bu politikalarına karşı barışı savunmalıyız” dedi. Konuşmasında Kürt sorunu ve anayasa tartışmalarına da değinen Tüzel, “Kürt meselesinde ana dil hakkının, Kürtlerin özerklik talebinin yanında olmalıyız. Ayrımcılığa karşı durmalıyız, Her kesimin kendisine yer bulabildiği bir anayasa için mücadele etmeliyiz” dedi. HDK olarak, halkın yaşadığı bütün sorunlara karşı ortak bir mücadele hattı kurmaya çalıştıklarını belirterek, “HDK’nin partileşme sürecinde Antep’te de HDK’yi hızlı bir şekilde güçlendirmeye ihtiyacımız var” dedi. (Gaziantep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Türkiye barıştan uzaklaşıyor'

SONRAKİ HABER

AKP’de koltuk hesapları başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa