27 Mayıs 2016 17:46

Fransa'da 77 kişiye grev gözaltısı

Fransa'da dün emekçiler İş Yasası'na karşı 8. kez genel grev yaparken gün boyunca eylemlerde 77 kişini gözaltına alındığı öğrenildi.

Paylaş

Fransa'da iş yasasına karşı işçiler perşembe günü 8’inci genel greve çıkarken, birçok kentte de yüz binlerce işçi, emekçi ve genç sokakları doldurdu. Polis başta Paris olmak üzere eylemlere saldırınca yer yer çatışmalar çıktı. Toplam 77 kişinin eylemler gerekçesiyle gözaltına alındığı öğrenildi.

Başbakan Manuel Valls, protesto eylemleri ve grevlere neden olan çalışma yasasındaki değişikliklerin toptan geri çekilmeyeceğini tekrarlarken, bazı “ayarlamalar” yapılabileceğini söyledi. Ancak Vals, Maliye Bakanı Michel Sapin’in değişiklik önergesindeki 2’inci yeniden yazılması teklifini reddetti. Söz konusu maddede, şirketlere gereklilik hissetmeleri durumunda işçi haklarını koruyan ulusal yasalardan muaf kalma hakkı tanınıyor.

Öte yandan grevci işçiler, otoyollara ve köprülere barikat kurmayı sürdürüyor. Barikat kurulan yerler arasında Normandiya’daki bir nükleer denizaltı üssü de var. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

KESK'in bölge mitingleri yasağa rağmen bugün başlıyor

SONRAKİ HABER

G7’nin sonuç bildirisinde ekonomik kriz endişesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...