30 Nisan 2012 10:52

'Türkiye barıştan uzaklaşıyor'

BALIKESİR’de Emek Partisi il binasında, Halkların Demokratik Kongresi tarafından gerçekleştirilen toplantıda konuşan HDK Genel Meclisi Üyesi Şamil Altan “HDK halkın doğrudan inisiyatifini kullanarak sözünü söyleyebileceği, karar alıp uygulayabileceği bir mekanizmadır” dedi.Son seçimlerde kazandığı başarının ardın

'Türkiye barıştan uzaklaşıyor'
Paylaş

BALIKESİR’de Emek Partisi il binasında, Halkların Demokratik Kongresi tarafından gerçekleştirilen toplantıda konuşan HDK Genel Meclisi Üyesi Şamil Altan “HDK halkın doğrudan inisiyatifini kullanarak sözünü söyleyebileceği, karar alıp uygulayabileceği bir mekanizmadır” dedi.

Son seçimlerde kazandığı başarının ardından Emek, Demokrasi ve Özgürlük Blokunun önüne bir çok engel konulduğunu ve baskılara maruz kaldığını dile getiren Altan, Türkiye’nin seçimlerden bu yana daha demokratik bir ülke olmadığını ve barıştan giderek uzaklaştığını söyledi. Bölge’de operasyonların giderek yoğunlaştığını, hükümetin çözüm konusundaki geri adımlarının da hız kazandığını söyleyen Altan, “Kürt sorununun barışçıl çözümü konusundaki müzakerelerin kesilmesinin faturası Kürt özgürlük hareketine kesilmeye çalışılıyor. Bugün işçiler de sendikalara daha rahat üye olamıyorlar. Refah içerisinde değiller. Tam tersine bugün işçiler kanunlarla getirilen yeni bir baskı düzeni ile karşı karşıyadırlar” şeklinde konuştu. Altan’ın ardından söz alan HDK bileşenlerinin temsilcileri de HDK çalışmalarına ilişkin görüş ve önerilerini dile getirdiler. Toplantı sonunda İl Yürütme Kurulu oluşturularak, faaliyet programları belirlendi. (Balıkesir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Urfa’da İŞ-KUR işçisi alanda olacak

SONRAKİ HABER

AKP saldırganlığına karşı HDK’yi güçlendirmeliyiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...