27 Mayıs 2016 17:19

Şimdi de tuvalet eşiğinde yatırılıyorlar!

Gözaltında darbedilen engelli yurttaşların cezaevinde tuvalet eşiğinde yatırıldıkları iddia edildi.

Paylaş

Van'da gözaltında polis tarafından darbedildikleri iddia edilen fiziksel ve zihinsel engelli Adil Gür, Keser Gür ve Abdi Aslan’ın, tutuklu bulundukları cezaevinde de tuvalet eşiğinde yerde yatırıldıkları öne sürüldü. 1 Mayıs akşamı gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Adil ve Keser Gür ile Abdi Aslan’ın Avukatı Harun Gür, müvekkillerinin bağımsızlar koğuşunda tutulduğunu ve ranza verilmediği için tuvaletin eşiğinde yerde yatırıldıklarını söyledi. Müvekkillerinin siyasilerin koğuşuna geçmek için verdiği dilekçenin  “Boş yer yok” gerekçesiyle reddedildiğini aktaran Gür, “Biz idareyle görüştüğümüzde ranzanın da yerin de çok olduğunu söylediler. Ancak diğer yandan da bu şekilde dilekçelerine ret cevabı vermeleri anlaşılmaz bir durumdur” şeklinde konuştu.  

Cezaevinde tutulan müvekkillerinden Adil Gür ile geçtiğimiz salı günü görüştüğünü ve tecridin halen devam ettiğini belirten Harun Gür, “Adil Gür ile görüştüğümde bana ‘Durumumuzda halen bir değişiklik yok, bu defa tuvaletin eşiğinde yerde yatırılıyoruz’ dedi. Bu kabul edilemez bir şey” diye devam etti.

Diğer siyasi mahpuslarla da görüştüğünü ve kendisine yeni açılan koğuşlarda boş yatakların olduğunun da aktarıldığını dile getiren Harun Gür, “Eğer koğuş varsa bu insanlar halen ne için yerde yatırılıyor?” diye sordu. (Van/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

'Nizip Mülteci Kampı'ndaki çocuklar için ne yapılacak?'

SONRAKİ HABER

Prof. Fişek: Kiralık işçilik yasası insan haklarına aykırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...