27 Mayıs 2016 17:14

'Nizip Mülteci Kampı'ndaki çocuklar için ne yapılacak?'

HDP Milletvekili Toğrul, AFAD’a ait Nizip Mülteci Kampında incelemeler yapan Antep Tabip Odası’nın açıkladığı raporu Meclis gündemine taşıdı

Paylaş

HDP Antep Milletvekili Mahmut Toğrul, AFAD’a ait  Nizip Mülteci Kampında incelemeler yapan Antep Tabip Odası’nın açıkladığı raporu Meclis gündemine taşıdı.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın yanıtlaması talebiyle yazılı soru önergesi veren Toğrul, kampta cinsel istismara uğrayan savaş mağduru çocuklar için Bakanlığın ne gibi bir çalışma yaptığını sordu.

Sağlıkçıların kampta geçici görevlendirme, nöbet ya da rotasyon yoluyla çalıştırILmasının artık hasta takibini yapmayı imkansız hale getirdiğine dikkat çeken Toğrul, kamp içinde çocuk istismarının çok ciddi boyutlara ulaştığı iddialarını hatırlattı. Toğrul, Bakan Akdağ’a “Savaş psikolojisi ve istismardan kaynaklı psikolojisi bozulan çocuklara yönelik herhangi bir psiko-sosyal destek ve eğitim verilmesine dönük çalışmalarınız mevcut mudur? İstismara uğrayıp rehabilitasyon programına şu ana kadar kaç kişi alınmıştır?” diye sordu.

Toğrul, “Kampta yaşayan kadınların uğramış olduğu istismarları önlemeye yönelik ne gibi çalışmalar yapmaktasınız? Kamp Sağlık Merkezi ve Gaziantep ili içerisindeki hastanelere intikal eden, Kürtaj ve düşüklerin sayısı kaçtır? Bu konuda bakanlığınız ne gibi çözümler geliştirecektir?” sorularına da yanıt istedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

TKDF'den Keşir'e yanıt: Elimizdeki rapor sahte değil

SONRAKİ HABER

Şimdi de tuvalet eşiğinde yatırılıyorlar!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...