27 Mayıs 2016 17:10

TKDF'den Keşir'e yanıt: Elimizdeki rapor sahte değil

Katıldığı bir televizyon yayınında kadın derneklerini ‘evrakta sahtecilik’le suçlayan TBMM Boşanma Komisyonu Başkanı Keşir'e TKDF'den yanıt geldi.

Paylaş

Katıldığı bir televizyon yayınında kadın derneklerini ‘evrakta sahtecilik’le suçlayan TBMM Boşanma Komisyonu Başkanı, AKP Düzce milletvekili Ayşe Keşir’e Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu’ndan (TKDF) tepki geldi.

“Kadınların ve kız çocukların haklarını sıfırlamak, çocukların tecavüzcüleriyle evlendirilmesinin önünü açmak” gibi bir dizi eleştiri sunulan komisyon raporunun gerçek olduğunu söyleyen Güllü, “Elimizdeki rapor, Komisyon Başkanlığı’nın şerh yazmaları için komisyon üyelerine gönderdiği  taslak rapordur” dedi. Güllü, Keşir’in kadın örgütlerini itibarsızlaştırmak ve hedef göstermek amacında olduğunu vurguladı. Taslak rapordaki maddelerin kadın örgütlerinin uzun yıllar mücadele ederek elde ettiği kazanımların kaybedilmesi demek olacağı için, kadın örgütlerinin rapor kesinleşmeden sürece müdahil olma gereği duyduğuna dikkat çeken Güllü, “Bu tarz  açıklamalarla kamuoyunda güvenilirlikleri yüksek olan biz kadın örgütlerinin  güven ve itibar kaybına uğramasının amaçlandığını düşünmekteyiz. Başkanın bu sözleri her türlü itiraza rağmen bağımsız kadın örgütlerine saygıdan uzak, kibirli bir yönetim anlayışının yeni bir göstergesidir; zira iktidar partisinin sistematik kadın düşmanı açıklamalarını ve kadın sivil toplum kuruluşlarına işbirliğinden uzak yaklaşımına ilişkin tarihimizi hatırlayınca böyle düşünmek için yeterince iyi nedenlerimiz bulunmaktadır” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan'ın mitingine katılmayanlar fişlenecek mi?

SONRAKİ HABER

'Nizip Mülteci Kampı'ndaki çocuklar için ne yapılacak?'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...