28 Mayıs 2016 00:32

Kanser hastasından 16 bin lira istediler

Midesindeki reflü, kansere dönüşen Gülsüm Yetgin, 16 bin lira bulamazsa hayatını kaybedebilir.

Paylaş

Zülal KOÇER
İstanbul

Midesindeki reflü, kansere dönüşen Gülsüm Yetgin, 16 bin lira bulamazsa hayatını kaybedebilir. Reflü nedeniyle 5 yıl önce ameliyat olan Yetgin bu sürede iyileşemedi ve hastalık kansere dönüştü. Yetgin’in eşi de epilepsi hastası. Düzenli gelirleri olmayan ailenin 16 bin liralık ameliyat masrafını sigorta da karşılamıyor. Ancak Gülsüm Yetgin’in hayatı bu ameliyata bağlı.

Kastamonu’da yaşayan 33 yaşındaki 3 çocuk annesi Gülsüm Yetgin, bundan 5 yıl önce reflü şikayetiyle gittiği Karabük Devlet Hastanesinde safra kesesinden ameliyat oldu. Ameliyatın özensiz yapıldığını iddia eden Yetgin, mideye tekrar reflü akınca Hacettepe Üniversitesi Hastanesine sevk edildi. Burada da Yetgin’in midesi komple alınarak kalın bağırsaklardan tekrar mide yapıldı.

2 AY İÇERİSİNDE AMELİYAT OLMASI GEREKİYOR

3 yıl bu şekilde hayatına devam eden Yetgin’in midesinde tekrar sorun oluşmaya başladı. Yetgin bunun üzerine 8 ay önce tekrar Hacettepe Üniversitesi Hastanesine gitti ve reflünün kansere dönüştüğünü, bu nedenle yeniden ameliyat olması gerektiğini öğrendi. Ancak bu ameliyat ve diğer tetkikler için 16 bin lira masraf çıkarıldı. Yetgin’in eşi Yılmaz Yetgin, bu masrafı karşılayamadıkları için 8 aydır ağrı kesici ilaçlarla eşinin idare etmeye çalıştığını fakat artan ağrılara eşinin artık dayanamadığını anlattı. Kanser hücrelerinin de yayıldığını anlatan Yılmaz Yetgin, eşinin 2 ay içerisinde ameliyat olması gerektiğini söyledi.

16 BİN LİRAYI NASIL BULACAK?

Kendisi de epilepsi hastası olan Yılmaz Yetgin, “Düzenli bir gelirimiz yok, ayakkabı boyacılığı yapıp evin geçimini sağlamaya çalışıyorum, 3 çocuğum var onların okul masraflarını da öğretmenleri karşılıyor. Bir hayırsever BAĞ-KUR’a benim adıma para yatırıyor, bu şekilde kendi ilaçlarımı alabiliyorum” dedi. Yetgin, eşinin ameliyatı için gereken paranın BAĞ-KUR tarafından karşılanmadığını ve çaresizlik içinde olduklarını dile getirdi. Yetgin, yetkililerin seslerini duymasını ve eşinin sağlığına kavuşmasını istediğini ifade etti. 

ÖNCEKİ HABER

İztuzu için mahkeme son sözünü söyledi

SONRAKİ HABER

Bayburt’ta unutulmuş bir yargısız infaz...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...