27 Mayıs 2016 12:42

Koza- İpek Vakfı’nın taşınmazlarına satış yasağı

Koza İpek grubuyla ilişkili vakıflara ait taşınmazlara satış yasağı getirildi.

Paylaş

Tamer Arda ERŞİN
Ankara

'Paralel devlet yapılanması’ suçlamasıyla operasyon başlatılan Koza İpek grubuyla ilişkili vakıflara ait taşınmazlara satış yasağı geldi. Tapu Dairesi Başkanlığı'ndan tapu dairelerine gelen yazıda “Koza- İpek Eğitim Sağlık Hizmet Yardım Vakfı ile Turgut Özal Üniversitesi Düşünce ve Hamle Vakfı'nın denetimleri bitene kadar vakıfların gayrimenkul satış, devir vb. işlemlerine izin verilmemesi değerlendirildi” denildi.

AKP hükümeti ve Gülen cemaati arasında başlayan çatışma Koza- İpek Grubuna da yansımıştı. Grubun medya yayın organlarına baskın yapılmıştı. Diğer sektörlerdeki şirketlerine ve gruba bağlı vakıflara kayyım atanmıştı.  Şimdi de kayyım atanan vakıfların taşınmazlarına satış yasağı geldi. Tapu Dairesi Başkanlığı'ndan tapu dairelerine yazı yollanarak gruba ait taşınmazların “Satış, devir vb. işlemlerine izin verilmemesi” istendi.

YAZIDA NE DENİLDİ?

Tapu Dairesi Başkanlığı'nın tapu dairelerine yolladığı yazı şöyle: “Vakıf yükseköğretim kurumlarının birimlerimizde yapacağı iş ve işlemlerde nasıl hareket edilmesi gerektiği ilgi (a) yazı uyarınca (b) Duyurumuz ile açıklanmıştı. İlgi (c) yazı ile Koza- İpek Eğitim Sağlık Hizmet Yardım Vakfı ile Turgut Özel Düşünce ve Hamle Vakfı'nın tüm iş ve işlemleri ile gayrimenkul devir işlemlerinin denetimleri devam ettiği ve denetimlerinin bitirilene kadar adı geçen vakıfların gayrimenkul satış, devir, ipotek vb. ilerine izin verilmemesinin değerlendirildiği Genel Müdürlüğümüze bildirilmiştir. Bu itibarla yukarıda anılan vakıflara ilişkin satış, devir, ipotek vb. taleplerinin ilgili yazılar kapsamında Vakıflar Gn. Md. ne intikal ettirilerek alınacak cevaba göre işleme yön verilmesi husus.”

ÖNCEKİ HABER

İsveç'ten DBP'li belediye başkanları için imza kampanyası

SONRAKİ HABER

'HDP'yi Meclise taşıyanların iradesine dokunamazsınız'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...