26 Mayıs 2016 16:37

MGK, HDP'li milletvekillerini hedef aldı

MGK, mayıs ayı olağan toplantısı yapıldı. Toplantı sonrası yapılan açıklamada HDP milletvekillerinin halkın temsilcisi olamayacağı iddia edildi.

Paylaş

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), mayıs ayı olağan toplantısı yapıldı. Toplantı sonrası yapılan açıklamada HDP milletvekillerinin halkın temsilcisi olamayacağı iddia edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında sarayda basına kapalı gerçekleşen toplantı, yaklaşık 5,5 saat sürdü.

Toplantı aynı zamanda, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında kurulan 65. Hükümet üyelerinin katıldığı ilk Milli Güvenlik Kurulu oldu.

Toplantı sonrası yapılan açıklama şöyle:

"Vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması amacıyla yürütülen faaliyetler, terör ve teröristle mücadelede gelinen aşama, millî güvenliğimizi tehdit eden ve bir terör örgütü olan paralel devlet yapılanmasına karşı alınan tedbirler görüşülmüştür. Kamu düzenini sağlamak amacıyla yerleşim yerlerinde itina ile icra edilen operasyonlarla vatandaşlarımızın en kısa sürede huzurlu ve güvenli bir ortama kavuşturulması, sıkıntıların giderilmesi gerektiği teyit edilmiştir. Devletin hukuk sınırları içinde, kararlılık ve hassasiyetle yürüttüğü operasyonlar neticesinde, halkın desteğini alamayan ve teslim olmaktan başka çaresi bulunmayan terör örgütünün ve siyasi uzantılarının bölgede yaşayan vatandaşlarımızın temsilcisi olamayacağı vurgulanmıştır.

Suriye’de halen devam eden iç savaşın, ülkemizdeki terör olaylarına zemin hazırladığı; aynı zamanda tüm dünyaya yönelen tehdidin de alt yapısını oluşturduğu gerçeğinden hareketle, uluslararası toplumun daha duyarlı olması gerektiği ifade edilmiştir.

Bölücü terör örgütünün Suriye kolu olan PYD/YPG’nin Prag, Stockholm, Berlin ve Paris’te temsilcilik açmasına izin verilmesinin, ülkemizi kana bulayan teröristlere imkân ve cesaret verdiği, bu tutumun dostluk ve müttefiklikle bağdaşmayacağını; verilen kararın yeniden değerlendirilmesinin Türkiye tarafından beklendiğinin altı çizilmiştir.

Varşova’da yapılacak NATO Zirvesinde, NATO tarafından ittifakın tüm üyeleri için güven artırıcı ve caydırıcılık sağlayacak tedbirlerin alınmasının gerektiği ifade edilmiştir.

Filistin, Suriye ve Irak başta olmak üzere, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’daki gelişmeler hakkında Kurul’a bilgi sunulmuştur.

Suriye rejimi ve destekçisi ülke ve örgütlerin, bilhassa medeniyetler merkezi Halep’te, sivillere yönelik işlenen insanlık suçları telin edilmiştir.

DEAŞ terör örgütüne karşı yürütülen mücadele ile bu örgütün ülkemize yönelik saldırıları kapsamlı şekilde değerlendirilmiş; terörden arındırılmış güvenli bölge ile uçuşa yasak bölge uygulamasının gerekliliği bir kez daha ortaya konmuştur.

Son yıllarda, Avrupa ülkelerinde ve Amerika Birleşik Devletleri’nde, dünya barışı için tehdit oluşturan islam karşıtı nefret söylemleri ile fiili saldırılara varan ırkçı davranışlar konusunda Kurul’a bilgi verilmiş; siyaset, hukuk, medya ve sivil toplum kuruluşları alanlarında alınabilecek tedbirler müzakere edilmiştir. kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Meslek liseleri, ırkçı örgütlenmelerin hedefi

SONRAKİ HABER

Başkurt işçileri: Biz hayatımızı koyduk buraya

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...