27 Mayıs 2016 00:01

Antalyalı çocuklar, Cizreli çocuklara mektup yazdı

Antalyalı çocuklar, sokağa çıkma yasakları ve çatışmalardan olumsuz etkilenen Cizre’deki arkadaşlarına mektup gönderdi.

Paylaş

Beyar ÖZALP
Cizre

Sokağa çıkma yasakları ve çatışmalardan olumsuz etkilenen Cizreli çocukların yaralarını sarmak için destekler devam ediyor. Cizreli Üniversiteliler Platformu başlattığı kampanya ile Cizreli çocuklara kitap, oyuncak ve kırtasiye yardımında bulunuyor. Platformun yaptığı dayanışma çağrısına Antalya’dan gelen destekte çocuklara oyuncak ve kırtasiye yardımının yanı sıra yaşıtları tarafından yazılan mektuplar da ulaştı. Çocuklar arkadaşlarına yazdıkları mektuplarda savaşın çocukları olumsuz etkilediğini anlatarak barış istediklerini ifade etti.

‘SAVAŞTA ÇOCUKLAR TOP OYNAYAMAZ’

Antalyalı çocuklardan biri yazdığı mektubunda savaş esnasında çocukların yaşadıklarını anlattı. “Savaşta çocuklar dışarıda top oynayamazlar geceleri yatamazlar, eğitim alamazlar bir yere gideceklerinde gidemezler, bebekler doğamaz, televizyon izleyemezler, istediklerini yapamazlar bu yüzden çocuklar gelişemez yerine bu yüzden katillikler doğar” sözleriyle savaştan çocukların nasıl etkilendiğini anlattı.

‘ÇOCUKLAR KADAR KİMSE KORKAMAZ’

Bir başka çocuk ise mektubuna, “Onlar her gün aynı sesleri duyuyorlar sizler aynı sesleri duysaydınız ne yapardınız? Hiç düşündünüz mü” sorularını sorarak başlıyor. Çocuk olduklarını ve büyükleri anlamadıklarını ifade eden çocuk küçücük gözlerle savaş ortamlarına baktıklarını ifade ediyor. Mektupta şu sözler yer alıyor: “Bizi kimse anlamıyor çünkü biz çocuklar kadar kimse korkamaz ya o ortamda savaşan kadınlar erkekler onlar bizim anne ve babamız olsa, minicik kalplerinizin sessizce ağladığını düşünün ne kadar ağlarsam dua edersem kimse beni duymaz. Kimse beni anlamaz aklımdan geçenlere bakmaz çünkü ben çocuğum.”

‘HERKES KARDEŞTİR’

Bir dünya düşünün herkes dost hiç kimse savaşmıyor şeklinde duygularını paylaşan diğer bir çocuk ise “Çoğu çocuk okula gidiyor eğer sen okula gidemiyorsan hiç üzülme bu işin üstesinden de hep birlikte geleceğiz” diyor mektubunda. Yaşanan olayların üstesinden birlikte gelebilmek için Cizreli çocuklara dayanışmada bulunduklarını belirten çocuk mektubunu, “Her çocuğun okula gitmeye sevinmeye mutlu olmaya hakkı vardır. Bu dünyada ki herkes kardeştir. Biz barış istiyoruz” sözleri ile sonlandırdı.

‘BU SAVAŞTAN KURTULMAK İSTİYORSUN...’

“Biliyorum bu savaştan kurtulmak istiyorsun biraz daha sabret dişini tırnağına tak sabret biliyorum tanıdıkların vefat etti” sözleriyle Cizreli yaşıtına seslenen Antalyalı çocuk, Cizreli çocukların gece atılan bombalardan korktukları ve okullarına gidemediklerini bildiğini belirterek, sabretmelerini isteyip onlar için üzüldüğünü ifade etti.

ÇOCUKLARI DÜŞÜNÜN

Gönderdikleri mektuplarda Diyarbakırlı çocukları da unutmayan Antalyalı çocuklar, “O çocuklar şu an çok sevmedikleri bir savaşın ortasındalar oradan gitmek istiyorlar ama gidip kalabilecekleri bir yerleri yok. Yardım istiyorlar ama hiç kimse onları düşünmüyor, ama kendilerini onların yerine koyup bir de düşünseler ve durumlarını anlasalar o savaştaki çocuklara buradan baksalar” sözleriyle savaşın ortasında kalan çocukların düşünülmesini istedi.

ÖNCEKİ HABER

Documentarist İstanbul Belgesel Günleri başlıyor

SONRAKİ HABER

Ülkü ocaklarından Türk Metal’e...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa