26 Mayıs 2016 15:14

Havuz inşaatında göçük: 17 yaşındaki işçi yaşamını yitirdi

Mersin'de kapalı havuz inşaatında meydana gelen göçükte 17 yaşındaki işçi Selman Mertaslan yaşamını yitirdi.

Paylaş

Mersin'de kapalı havuz inşaatında meydana gelen göçükte 17 yaşındaki işçi Selman Mertaslan yaşamını yitirdi.

Merkez Yenişehir ilçesindeki kapalı havuz inşaatında göçük yaşandı. İnşaatta çalışan 2 işçi enkaz altında kaldı. Diğer işçilerin müdahalesiyle işçilerin 1'i yaralı olarak kurtarılırken diğer işçinin cansız bedenine ulaşıldı.

Enkaz altında kalan ve arkadaşları tarafından sıkıştığı yerden çıkartılan işçinin 35 yaşındaki Muhittin Durmaz olduğu öğrenildi. Arkadaşları tarafından kurtarılan Durmaz, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılırken, enkaz altında kalan diğer işçi olan 17 yaşındaki Selman Mertaslan'ı arama çalışmaları devam etti. Mertaslan'ı kurtarmak için olay yerine AFAD, AKUT, UMKE ve itfaiye ekipleri sevkedildi. Zamanla yarışan ekipler, vinç ve demir kesme makasları ile işçinin tespit edildiği bölgede kazı çalışması yapmaya başladı.

Olay yerine gelen Vali Özdemir Çakacak ve Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Burhanettin Kocamaz da gelip çalışmaları izledi. Çok sayıda itfaiye, ambulans ve güvenlik gücünün sevkedildiği inşaat alanına güvenlik şeridi çekildi.

3 SAAT SONRA BULUNDU

3 saat süren çalışmanın ardından işçiye ulaşan ekipler, Mertaslan'ın henüz sıvı halde olan betonun içinde olduğunu tespit etti. Ekiplerin yardımıyla işçinin bulunduğu yere inen sağlık ekipleri, Mertaslan'ın yaşamını yitirdiğini belirledi. Ölen işçinin yakınları Kürtçe ağıtlar yaktı. Mertaslan'ın cansız bedeni Mersin Devlet Hastanesi'nin morguna kaldırıldı. (Mersin/DHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Belçika’da demir yolu grevi: 'Tek yol daha güçlü eylemler'

SONRAKİ HABER

Kadınların sesinden barış ve kardeşlik türküleri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa