26 Mayıs 2016 14:53

‘Yargılanması gerekenler katliam yapanlardır’

Özgür Gündem ve gazetenin haftalık kadın eki Binewş’te yer alan yazılar nedeniyle yargılananların duruşması 29 Eylül'e ertelendi.

Paylaş

Özgür Gündem ve gazetenin haftalık kadın eki Binewş’te yer alan yazıları nedeniyle Çevirmen ve İnsan Hakları Aktivisti Ayşe Berktay, Gazeteci Reyhan Hacıoğlu, Gazetenin Önceki Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Reyhan Çapan ile Eski Genel Yayın Yönetmeni Eren Keskin hakkında “örgüt propagandası” iddiası ile açılan davanın ilk duruşması görüldü. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davaya Sanatçı Ferhat Tunç ve HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan da izleyici olarak katıldı.

Kimlik tespitlerinin ardından gazeteci ve yazarlar savunmalarını yaptı. Gazeteciler savunmalarında Kürt kentlerinde yaşanan gerçeği yazdıklarını vurguladı. Gerçeğin yargılanamayacağını belirten gazeteciler asıl yargılanması gerekenin Kürt kentlerinde katliamları yapanlar olduğunu söyledi.

Savunmaların ardından savcı dosyadaki eksiklerin giderilmesi yönünde görüş bildirdi. Mahkeme heyeti davayı 29 Eylül’e erteledi. (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Gençler Gezi'nin yıl dönümünde Cizre'ye gidiyor

SONRAKİ HABER

Belçika’da demir yolu grevi: 'Tek yol daha güçlü eylemler'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...