26 Mayıs 2016 13:30

Çiğli Belediyesi işçilerinden iş bırakma uyarısı

Çiğli Belediyesine ait KAFESAN’da çalışan işçiler belediye önünde eylem yaparak iş bırakma uyarısında bulundu.

Paylaş

Çiğli Belediyesine ait KAFESAN’da çalışan işçilerin, ihaleyi alan şirketin değişmesi gerekçe gösterilerek 6 aylık toplusözleşme hakları mahkeme kararlarına rağmen ödenmedi. Belediye önünde yapılan eylemde işçiler iş bırakma uyarısında bulundu.

Çiğli Belediyesinde örgütlü olan Genel-İş İzmir 5 No’lu Şube, Çiğli Belediyesi KAFESAN işçilerinin toplu iş sözleşmesinde yer alan haklarının uzun süredir ödenmemesi üzerine belediye önünde açıklama yaptı. Öğle arasıyla ile birlikte belediye önüne gelen çok sayıda KAFESAN işçisi, belediyeden haklarını ödemesini istedi.

Belediye önündeki eylemde işçiler “Baskılar bizi yıldıramaz”, “İşçiyiz haklıyız, kazanacağız”, “İş ekmek yoksa barış da yok” sloganlarını attı. Sendikacılar belediye yönetiminin işçilere eyleme katılmaması için baskı yaptığını belirtirken, Çiğli Belediyesinin kameraman ve fotoğrafçısının işçileri görüntülemesi dikkat çekti.

İşçiler adına açıklama yapan Şube Başkanı Ali Haydar Kara, 2014’ün son altı ayında ihaleyi  alan belediyenin başka bir şirketi ÇİBEL’in, ağır işçilik primi, koku primini, vardiya risk primini, ikramiyeyi, sosyal yardım paketini, aile yardımını, öğrenim yardımını, yakacak yardımını, yoğurt ve gıda yardımlarını ödemediğini kaydetti.

Süreci mahkemeye taşıdıklarını ve kazandıklarını da dile getiren Kara “KAFESAN emekçileri hangi alt işverenle çalışırsa çalışsın , Çiğli Belediyesine hizmet vermekte ve alt işverenin değişmiş olması toplusözleşmede kazanılmış hakların yok sayılması demek değildir” dedi.

BELEDİYE BAŞKANINA ÇAĞRI

Belediye Başkanına seslenen Kara şunları söyledi: “Önümüzde ki günlerde Biz Çiğli Belediyesi KAFESAN emekçileri alacak ve haklarımızın ödenmesini bekliyoruz, Toplusözleşmeden doğan ve mahkeme ile tespit edilen hakların ve faizlerin verilmemesi halinde üretimden gelen gücümüzü kullanacağımızı başta Sayın Başkan olmak üzere tüm sorumlulara duyuruyoruz. Haklarımızı alıncaya kadar, mahkeme kararları uygulanıncaya kadar mücadelemiz kesintisiz sürecektir.” (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Avon işçilerinin direnişi sürüyor

SONRAKİ HABER

Antalya’da kamu emekçilerinden miting yasağına tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...