26 Mayıs 2016 13:22

BES'ten zorunlu rotasyona tepki

BES üye ve yöneticileri, il ve şehirler içi zorunlu rotasyon düzenlemesinin kaldırılması için Adalet Bakanlığı önünde eylem yaptı.

Paylaş

Büro Emekçileri Sendikası (BES) üye ve yöneticileri, il ve şehirler içi zorunlu rotasyon düzenlemesinin kaldırılması için Adalet Bakanlığı önünde eylem yaptı. Polisin güvenlik gerekçesiyle engellemeye çalıştığı açıklama 50 metre kadar ilerideki kaldırımda gerçekleştirildi. Polisin tutumuna tepki gösteren BES yöneticileri bu durum hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. Polisin basın açıklaması boyunca pankartın önüne dikilmesi de tepkiye neden oldu. BES Genel Başkanı Fikret Aslan, yasa ve yönetmeliklerden kamu emekçilerini koruyan maddelerin birer birer çıkartıldığına dikkat çekti. Zorunlu tayin sebebiyle sadece kamu emekçisinin değil ailesinin de mağdur olacağını kaydeden Aslan, olası bir personel ihtiyacı halinde de dışarıdan atama yoluyla ya da personelin tercihi esas alınarak atama yapılması gerektiğine vurgu yaptı.

Kadrolaşma, haksız terfi ve tayinlerin olağan haline geldiğini aktaran Aslan, görevde yükselme sınavlarında mahkeme kararlarına aykırı olmasına rağmen sözlü sınav yapıldığını vurguladı. Yapılan sınavların haksız terfilere yol açtığını kaydeden Aslan, “Siyasi kadrolaşma kamu emekçileri üzerinde genel bir saldırı halini almış durumdadır” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Urfa'da Çocuk Hastanesi’nin taşınmasına tepki

SONRAKİ HABER

Avon işçilerinin direnişi sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...