26 Mayıs 2016 11:59

TMMOB 44. Olağan Genel Kurulu başladı

Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) 44. Olağan Genel Kurulu dün Ankara’daki Kocatepe Kültür Merkezinde başladı.

Paylaş

TMMOB’nin Genel Kurulunda  konuşan TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, bilime ve teknolojiye karşı gerici bir saldırının olduğuna dikkat çekerek “Yeni Türkiye bilimi karşısına aldı” dedi. Sendikalar ve siyasi partilerden katılan konuklar ise yaptıkları konuşmalarda tek adam rejimine karşı birlikte mücadele vurgusunda bulundu. 

Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) 44. Olağan Genel Kurulu dün Ankara’daki Kocatepe Kültür Merkezinde başladı. 10 Ekim’de yaşamını yitirenler anılarak başlanan genel kurulda gösterilen sinevizyon gösterimi uzun süre ayakta alkışlandı. Pazar günü yapılacak seçimle birlikte genel kurul 4 gün sürecek. Açılış konuşmasını yapan TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, sanayisizleşmeye, doğal kaynakların kamu ve halka ait arazi ve mülklerin yağmalanmasına, rant eksenli kentsel dönüşüme karşı çıkan mücadeleci meslek örgütlerinin etkisizleştirilmek istendiğini dile getirdi. Türkiye’nin kalkınma, planlama, sanayi, tarım, enerji, maden, imar, çevre politikalarının dinamik gücü olması gereken mühendislik, mimarlık, şehir planlama disiplinlerinin tasfiye edilmek istendiğini belirten Soğancı, Türkiye’nin bilim ve tekniğin önermelerinin yerine gericiliğin ideolojik ve mimari çirkinliğinin aldığı bir ülke haline geldiğini dile getirdi. AKP’nin “yeni Türkiyesi”nin cumhuriyetin tarihsel kazanımlarını, laikliği, bilimi, aydınlanmayı ve modern toplumsal yaşamı karşısına almıştır” dedi. 

BİRLEŞİK MÜCADELE VURGUSU

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, KESK Eş Genel Başkanı Lami Özgen ve TTB Merkez Konsey Başkanı Bayazıt İlhan da yaptıkları konuşmalarda emek ve meslek alanında yapılan saldırılara karşı ortak mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi. 

HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, “Sendikaların değindiği gibi belli prensiplerde birleşen birçok kurum birlikte çalışma yapabilir. Sanırım bizim için en önemli pratik de budur” dedi. Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şükran Doğan, “Bize yönelik topyekün bir saldırı var ve buna karşı da topyekün bir saldırıya geçmemiz gerekiyor” dedi. CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, toplu konutlarla kentlerin yağmalandığını, mega projeler adıyla İstanbul’u katledecek projelere imza atıldığını dile getirdi. (Ankara/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

‘Mahkeme görüntüleri bile izlemedi’

SONRAKİ HABER

TTB cinsel tacizin yaşandığı AFAD kampında inceleme yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...