26 Mayıs 2016 10:52

Nusaybin’de siviller tahliye edildi

Nusaybin Belediye Eş Başkanı Sara Kaya Nusaybin’de sivillerin tahliye edildiğini duyurdu

Paylaş

Nusaybin Belediye Eş Başkanı Sara Kaya twitter hesabından Nusaybin’deki sivillerin tahliye edildiğini duyurdu.

İnsan hakları örgütleri Nusaybin’deki sivil insanların ve yaralıların tahliye edilmesi ve Cizre'deki gibi sivil ölümlerin yaşanması için çağrıda bulunmuştu.

İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, Nusaybin’deki gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve sivillerin durumdan endişeli olduklarını belirterek, "Orada kesinlikle yeni bir Cizre katliamı ile karşı karşıya kalmamız gerekiyor. Valiliğin derhal operasyonları durdurup sivilleri tahliye etmesi gerekiyor. Bu bir talep değil bir zorunluluktur" dedi. Türkdoğan, ayrıca Cizre'de yaşanan katliam nedeniyle dünyanın gözünün Türkiye üzerinde olduğunu hatırlatarak, "Dünyanın dikkatini çeken bir noktada benzer bir durum yaşanmamalıdır. BM, Avrupa Konseyinin açıklamalarından sonra benzer bir durum yaşanmaması gerekir" demişti.

Türkiye İnsan Hakları (THİV) eski Başkanı Yavuz Önen, YPS'nin ilçeden çekilme kararını "bir imha kararının gerekçesini ortadan kaldırdığı için" olumlu bulduğunu belirterek, "Bir imha projesinin gerekçesini ortadan kaldırdığı için doğru bir adımdır. Daha büyük kayıplarımız oldu ve bunların hiç bir gerekçesi yoktu. Biz ne yaparsak yapalım bu AKP iktidarı ve diktatörlük hevesinde olan insanın savaş projesini sonuna kadar götüreceğine inanıyorum" dedi. Bütün bu savaş ve yıkım politikalarına karşı Türkiye'deki barış güçlerine bir araya gelme çağrısı yapan Önen, "Barış güçlerinin her alanda buluşması bu yıkım ve katliama karşı çıkması gerekiyor" demişti. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

HDP'li milletvekilleri AYM'ye başvurdu

SONRAKİ HABER

Yüksekdağ: Tüm partilerin Saray karşında el pençe durdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa