30 Nisan 2012 09:48

Alparslan Türkeş 12 Eylül’le helalleşmiş!

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, babasının isteği üzerine 12 Eylül davasına müdahillik başvurusu yapmadıklarını açıkladı.Partisinin Ankara İl Kongresi’nde konuşan Türkeş, 12 Eylül soruşturmasına değinerek, 12 Eylül döneminde babası Alparslan Türkeş’in idamla yargılandığını ve 4 yıl 9 ay

Alparslan Türkeş 12 Eylül’le helalleşmiş!
Paylaş

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, babasının isteği üzerine 12 Eylül davasına müdahillik başvurusu yapmadıklarını açıkladı.

Partisinin Ankara İl Kongresi’nde konuşan Türkeş, 12 Eylül soruşturmasına değinerek, 12 Eylül döneminde babası Alparslan Türkeş’in idamla yargılandığını ve 4 yıl 9 ay hapis yattığını söyledi. Alparslan Türkeş’in tahliye olduktan sonra yaptığı ilk açıklamayı hatırlatan Türkeş, bu nedenle aile olarak müdahillik başvurusunda bulunmadıklarını söyledi.

Babasının açıklamasını aktaran Türkeş, “Rahmetli Başbuğumuz, ‘Benim devletten bir alacağım yok. 4 yıl 9 ay burada hapis yattım. Millete hizmetimin bir parçasıdır. Hakkımı helal ediyorum. Bir talebim yok’ dedi. Bu nedenle aile olarak müdahil olmadık. Ama MHP olarak müdahil olduk. ‘Bir tek soldan adam asıyor demeyin, bulun 2-3 tane sağcı, ülkücü onları da sallandırın’ diyen Kenan Evren’den hesap sorulmasını istiyoruz” dedi.

Alparslan Türkeş, 12 Eylül darbesinin ardından cezaevine konduktan sonra, “Biz hapisteyiz ama fikirlerimiz iktidarda” demişti. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Madende cinayetler Nisan ayında da sürdü

SONRAKİ HABER

Ailelere para cezası Meclis gündeminde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...