30 Nisan 2012 09:46

Madende cinayetler Nisan ayında da sürdü

DİSK’e bağlı Dev Maden-Sen, maden ocaklarında ölümlü kazaların nisan ayında da sürdüğüne, “Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü”nde bile ölümlü kazaların yaşandığına dikkat çekti.Dev Maden-Sen’den yapılan yazılı açıklamada, Uluslararası Çalışma Örgü

Madende cinayetler Nisan ayında da sürdü
Paylaş

DİSK’e bağlı Dev Maden-Sen, maden ocaklarında ölümlü kazaların nisan ayında da sürdüğüne, “Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü”nde bile ölümlü kazaların yaşandığına dikkat çekti.

Dev Maden-Sen’den yapılan yazılı açıklamada, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) tarafından 2011’den bu yana 28 Nisanın, “Değişen koşullara bağlı olarak iş sağlığı ve güvenliği risk ve tehlikelerini en aza indirmeyi hedefleyen”, “Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü” olarak ilan edildiği hatırlatılarak, Türkiye’de 28 Nisanda bile ölümlü kazanın yaşandığına dikkat çekildi.

“Böyle önemli bir günde de, madenci patronlarının dinmeyen kâr hırsı ve yasa tanımayan insanlık düşmanı tutumu 1 işçiyi kan ve gözyaşları arasında toprağa verdi” denilen açıklamada, Zonguldak Kilimli’de Of -Ton Madencilik Ltd. Şirketine ait ocakta, 28 Nisanda yaşanan göçük sonucu 3 işçinin madenin altında kaldığı, bu işçilerden Selahattın Baytar’ın yaşamını kaybettiği Güngör Akyol ile Ersin Kaya’nın yaralı olarak kurtulduğu

hatırlatıldı. Açıklamada, “Zonguldak’ta meydana gelen bu iş cinayetiyle birlikte nisan 2012’de maden ocaklarında iş cinayetlerinde yaşamını yitirenlerin sayısı 10, yaralananların/sağlıkları olumsuz yönde etkilenenlerin sayısı ise 52 işçiye ulaştı” denildi. Açıklamada, yaşamları patronların kâr hırsına kurban edilen işçiler anılırken, yetkililer de bu cinayetlere ‘dur’ demeye çağrıldı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Taleplerin karşılanması için istifa etmek mi gerekiyor?

SONRAKİ HABER

Alparslan Türkeş 12 Eylül’le helalleşmiş!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...