26 Mayıs 2016 05:29

Fransa’da nükleer santraller de greve katıldı

Fransa’da giderek büyüyen çalışma yasası reformu karşıtı grevlere nükleer santral işçileri de katılmaya başladı.

Paylaş

BBC’nin haberine göre sabah saatlerinden itibaren ülkenin elektrik üretiminin yüzde 75’ini sağlayan nükleer santrallerde üretimin 4 bin megawatt düştüğü belirtiliyor.

Hükümetin çalışma yasasını parlamentoya götürmeden reforme etmeye çalışmasına karşı çıkan Genel Emek Konfederasyonu'nun (CGT) grev çağrısına ülkenin 19 nükleer santralinden de olumlu yanıt gelmişti.

Bu sabah saatlerinde en az 9 reaktörde elektrik üretiminde düşüş tespit edildi. CGT yetkilisi Jean-Luc Daganaud, elektrik üretiminin ne kadar düşeceğinin kaç işçinin iş bırakma eylemine katılacağına bağlı olduğunu ifade etmişti.

HÜKÜMETİN ÜZERİNDEKİ BASKI ARTIYOR

Çalışma yasası reformuna karşı başlatılan grevlerin petrol rafinerilerine yayılması ve benzin istasyonlarında uzayan kuyruklar nedeniyle hükümet yakıt rezervlerini kullanıma açtığını duyurdu.

10 Haziran’da başlayacak olan Euro 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası için yüzbinlerce futbolseverin Fransa’ya gelişine günler kala yaşanan krizin hükümet üzerindeki baskıyı artırdığı ifade ediliyor.

Fransa’nın ülkeye 4 ay yetecek kadar yakıt rezervi var. Cumhurbaşkanı François Hollande, Bakanlar Kurulu toplantısı sırasında “Ekonominin ve halkın ihtiyaçlarını karşılamak için her şey yapılacak” dedi.

Fransa'daki 8 petrol rafinerisinin 5'inde grev var.

SENDİKALAR PARİS'TE YÜRÜYOR

.(DIŞ HABERLER)

 

ÖNCEKİ HABER

Zarrab dosyasındaki rüşvet rakamları ortaya çıktı

SONRAKİ HABER

Azeri Gazeteci İsmailova serbest 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...