25 Mayıs 2016 14:37

Yine ihmal, yine cinsel istismar

Kocaeli'nin Derince ilçesi Esentepe mahallesinde yaklaşık bir hafta önce 3 gün arayla taciz ve cinsel istismar olayları yaşandı.

Paylaş

Kocaeli'nin Derince ilçesi Esentepe mahallesinde yaklaşık bir hafta önce 3 gün arayla taciz ve cinsel istismar olayları yaşandı. İddialara gore 26 yaşındaki Ü.K(26) önce, aynı mahallede yaşayan A.B. adlı 24 yaşındaki genç kadını zorla evinde alıkoydu. Genç kadının ailesinin şikayeti üzerine gece 1 buçuk sularında polis eve geldi. Kapıları kitleyip açmayan Ü.K. cama çıkarak etrafa küfürler savurdu. A.B. ise arka balkondan polisler tarafından kurtarıldı. Bunun üzerine ikna olarak kapıları açan Ü.K. polis merkezine götürüldü. Sonra serbest bırakıldı.

Bu olaydan 3 gün sonra ise Ü.K., D.A. adlı 14 yaşındaki lise öğrencisi kız çocuğunu, bu sefer mahalledeki bir inşaatta alıkoyarak cinsel istismarda bulundu. D.A. akşam annesiyle birlikte mahallede yürüyüşe çıktı. Annesi, hastalığı dolayısıyla yavaş yürüdüğü için, D.A. babasının eve gelecegini o yüzden annesinin arkadan gelmesini söyledi. Eve gitmek icin inşaatın önünden gecen D.A., Ü.K. tarafından zorla inşaata sokuldu. Yaşanan istismarın başka bir gencin, olayı görüp müdahale etmesiyle ortaya çıktığı iddia edildi.

Mahalle halkı Ü.K'nin  madde bağımlısı olduğunu, yaşanan ilk taciz olayının ardından polisin Ü.K.'yi serbest bıraktığını hakkında hiçbir işlem başlatmadığını söyledi. Art arda yaşanan taciz ve cinsel istismar olaylarına karşı öfkeli olan mahalleli, D.A.'nin cinsel istismara uğramasının, ilk yaşanan tacizden sonra polisin ihmalinin bir sonucu olduğunu, mahalledeki gençlerin uyuşturucu batağından kurtarılması için devletin gerekli önlemleri almadığını, bir an evvel önlem alınması gerektiğini söyledi.

Ü.K. ise D.A.'nın ailesinin şikayeti üzerine cezaevine konuldu. (Kocaeli/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Genel İş İzmir 7 Nolu'da kurul delegeleri seçildi

SONRAKİ HABER

IŞİD, Cable ve Tartus katliamcılarının isimlerini açıkladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...