25 Mayıs 2016 12:12

Sağlık emekçileri: Yaşamak, yaşatmak istiyoruz

Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde çalışan sağlık emekçileri, barış istedikleri için haklarında soruşturma açılmasını protesto etti.

Paylaş

Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde çalışan sağlık emekçileri, barış istedikleri için haklarında soruşturma açılmasını protesto etti. Sağlık emekçileri, açılan soruşturmaların geri çekilmesini istedi.

Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Acil Psikiyatri önünde toplanan sağlık emekçileri buradan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği önüne yürüdü.Yürüyüşte sık sık, “Yaşamak, yaşatmak istiyoruz”, “Baskılar bizi yıldıramaz”, “Sağlıkçılar barış istiyor” sloganları atıldı. Eyleme TTB İkinci Başkanı Raşit Tükel, KESK Eş Genel Başkanı Şaziye Köse, SES Eş Genel Başkanı Gönül Erden ve SES İstanbul şube başkan ve yöneticileri de katıldı.

Genel Sekreterlik önünde yapılan basın açıklamasını, SES, İTO ve Dev Sağlık-İş adına İstanbul Tabip Odası İşyeri Temsilcisi Sadık Çayan okudu. 15 Ocak’ta üzerinde Ankara Katliamı’nda yaşamını yitirenlerin fotoğraflarının bulunduğu takvimlerin duvarlardan indirildiğini ve masalardan kaldırıldığını hatırlatan Çayan, “23 Aralık 2015 günü de ‘barış’ temalı yapılan eylemler nedeniyle bizler hakkında soruşturma açıldı” dedi.

“Biliyoruz ki bizlere uyguladıkları baskıların nedeni sadece yaptığımız basın açıklaması ve barış çağrımız değildir” diyen Çayan şöyle devam etti: “Güvencesiz, kölece, ölümüne çalıştırmaya ve sağlıkta özelleştirmeye karşı, sağlık çalışanlarının hakları ve asistan hekimlerin eğitimi için yürüttüğümüz mücadelemizdir. Taşeronluk adı altında köleleştiren, hastanenin yenilenmesi adı altında alana özel sektörün kontrolsüz girişine yol açacak olan ‘kamu özel ortaklığı’, yap-işlet-devret gibi modellerle kamu kaynaklarını özel sektöre aktaran, doğayı, kentleri yağmalayan sermayeye karşı mücadelemizdir. Ölüme karşı yaşamı, savaşa karşı barışı, düşmanlığa karşı kardeşliği, her türlü ayrımcılığa karşı eşitliği savunan, saflarında ırk-mezhep-cinsiyet temelli ayrımcılığa izin vermeyen mücadelemizdir.”

‘BU SUÇA ORTAK OLMAYIN’

KESK Eş Genel Başkanı Şaziye Köse de “Bu iktidar bilmeli ki biz yıllardır hedefte, kıskaç altında olduk. Ama her dönemde o kıskacı parçalamayı başardık” dedi. Köse KESK’in 28-29 Mayıs’ta laiklik ve iş güvencesi için, baskı ve sürgünlere karşı yapacağı bölgesel mitinglere de çağrıda bulundu.

“Savaşa karşı çıkarak barış istemek nasıl soruşturma sebebi olabilir?” diye soran TTB İkinci Başkanı Raşit Tükel de “Her türlü bakıya karşı biz buradayız. Bu baskılar karşısında barış talebimizi ve diğer bütün haklarımız için sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

SES Eş Genel Başkanı Gönül Erden ise şunları söyledi: “Biz sağlık emekçileri olarak en başından barış olmadan sağlık olmaz dedik. Ve en büyük mücadelemizdir barış. AKP’nin mülki amirlerine sesleniyorum. Bu suça ortak olmayın.” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

KESK'in Ankara mitingi Kolej Meydanı'nda olacak

SONRAKİ HABER

Bahçeli: Kurultay 10 Temmuz'da yapılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...