25 Mayıs 2016 11:21

Birçok merkezde ev baskınları: 18 gözaltı 

Siirt, Diyarbakır, Antep ve Urfa’nın Birecik ilçesinde polis ve jandarma tarafından yapılan ev baskınlarında 18 kişi gözaltına alındı.

Paylaş

Siirt, Diyarbakır, Antep ve Urfa’nın Birecik ilçesinde polis ve jandarma tarafından yapılan ev baskınlarında aralarında KURDÎ-DER Eş Genel Başkanı Ozan Kılınç’ın ve DBP Antep İl Eş Başkanı Demet Paksoy’un da bulunduğu 18 kişi gözaltına alındı. 

Antep’de DBP İl Eş Başkanı Demet Paksoy, HDP Eski Yöneticisi Rışvan Deniz, Hediye Şen ve ismi öğrenilemeyen Yıldız soyadlı üniversite öğrencisi, yapılan aramaların ardından gözaltına alındı. Baskında evlerin kapılarının kırıldığı ve evlerin içindeki bir çok materyale el konulduğu belirtildi. Gözaltı gerekçeleri öğrenilemeyen 4 kişi, Antep İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

KURDÎ-DER EŞ GENEL BAŞKANI GÖZALTINA ALINDI

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde sabah saatlerinde yapılan ev baskınında Kürt Dili Araştırma ve Geliştirme Derneği (KURDÎ-DER) Eş Genel Başkanı Ozan Kılınç gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi öğrenilemeyen Kılınç’ın, TEM Şube Müdürlüğüne götürüldüğü öğrenildi.

Yenişehir ilçesi Sanayi Mahallesi’nde bir eve düzenlenen baskında da Mehdi Ezgin adlı yurttaş gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi öğrenilemeyen Ezgin’in, sokağa çıkma yasakları döneminde harabeye çevrilen Silvan’dan buraya taşındığı öğrenildi.

BİRECİK’TE 7 GÖZALTI

Urfa’nın Birecik ilçesine bağlı Sekili Mahallesi’nde de sabah saatlerinde jandarma tarafından yapılan baskınında, Hacim Şahin, Sedat Şahin, Emine Şahin, Kemal Şahin, Adul Şahin, Aziz Şahin ve Faruk Şahin gözaltına alındı. ‘Örgüte yardım ve yataklık’ iddiasıyla gözaltına alındığı öğrenilen 7 kişi, İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

SİİRT’TE 5 ÖĞRENCİ GÖZALTINA ALINDI

Siirt’te önceki akşam saatlerinde Siirt Üniversitesi Öğrenci Konsey Temsilcisi Aziz Baday ile Adem Öztürk, Naime Kaplan, Candeniz Yavavlı ve Helin Günay, haklarında arama olduğu iddiasıyla gözaltına alındı. (HABER MERKEZİ)


 

ÖNCEKİ HABER

Ayağında Mekap var diye öldürülen Kaplan toprağa verildi

SONRAKİ HABER

İlk Bakanlar Kurulu Erdoğan başkanlığında toplandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa