25 Mayıs 2016 11:02

Merkez Bankasının enflasyon beklentisi yüksek 

Merkez Bankası, orta vadeli enflasyon beklentilerinin “yüksek” düzeylerde olduğunu açıkladı.

Paylaş

Merkez Bankası, orta vadeli enflasyon beklentilerinin “yüksek” düzeylerde olduğunu açıkladı. Çekirdek enflasyon eğilimindeki iyileşmenin de “sınırlı” olduğunu belirten Merkez Bankası, bu nedenlerle para politikasındaki “sıkı duruş”un devem etmesi gerektiği uyarısı yaptı.

Merkez Bankası faiz koridorunun üst bandında dün gerçekleştirdiği 0.50 puanlık indirimin ardından dün ekonomistlere ve bankacılara gerçekleştirdiği sunumda, yakın dönemde küresel oynaklıklarda bir miktar artış yaşandığına dikkat çekildi ve şöyle denildi: “Kurul, sıkı para politikası duruşunun, temkinli makro ihtiyati politika çerçevesinin ve ağustos ayında yayımlanan yol haritasında belirtilen politika araçlarının etkili bir şekilde kullanılmasının ekonominin şoklara karşı dayanıklılığını artırdığını değerlendiriyor. Bu doğrultuda Kurul, sadeleşme yönünde ölçülü bir adım atılmasına karar verdi. Bununla birlikte, çekirdek enflasyon eğilimindeki iyileşmenin sınırlı olması likidite politikasındaki sıkı duruşun korunmasını gerektiriyor. Orta vadeli enflasyon beklentileri yüksek seviyelerde!”

Merkez Bankasının geçen hafta açıklanan mayıs ayı beklenti anketi sonuçlarına göre, yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 7.80, 12 ay sonrası için yüzde 7.81 ve 24 ay sonrası için de yüzde 7.14 olarak belirlendi.
(İSTANBUL)
 

ÖNCEKİ HABER

Yurtoğlu halkından imam hatip tepkisi

SONRAKİ HABER

Irkçı twitter hesabını Beytüşşebap Kaymakamı mı yönetiyor?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...