25 Mayıs 2016 07:49

Antep'te IŞİD'in hücre evine operasyon

Antep'te, IŞİD üyelerinin kullandığı saptanan bir hücre evine operasyon düzenledi.

Paylaş

Operasyonda, kapısı kırılarak girilen kimsenin bulunmadığı evde suç unsuruna rastlanmazken, şüphelilere ait olduğu ileri sürülen Avusturya plakalı bir cip incelenmek üzere otoparka çekildi.

Geçen hafta IŞİD'in Türkiye emiri Yunus Durmaz'ın kendisini patlattığı operasyonda sağ ele geçirilen ve dün tutuklanan eşi Nasibe Durmaz, kardeşi Hacı Ali Durmaz ve 10 IŞİD üyesinin sorgulamasında ulaşılan yeni bilgiler doğrultusunda, örgütün kentteki hücre evlerinin adresleri belirlendi. Hafta sonundan itibaren kentte çok sayıda hücre evine baskın yapan polis, bu sabah da yeni belirlenen Türktepe Mahallesi'ndeki adres için harekete geçti.

MAHALLE ABLUKAYA ALINDI

Kent merkezine yakın noktadaki Türktepe Mahallesi'ndeki hücre evi operasyonu için sabah saatlerinde harekete geçildi ve aralarında özel harekatçıların da bulunduğu çok sayıda polis, zırhlı araçlarla bölgeye gitti. Mahalleyi ablukaya alan polis, hücre evinin bulunduğu bölgeyi yaya ve araç trafiğine kapattı. Hazırlıklarını tamamladıktan sonra yaptığı incelemelerde evde kimsenin bulunmadığını ve girişte tuzaklanmış patlayıcı olmadığınını da belirleyen polis, kapıyı kırarak içeri girerek arama yaptı. Polisin uzun süren aramasında içeride herhangi bir suç unsuruna ulaşamadı. Ancak, polis bölgede bulunan ve hücre evinde kalan şüphelilere ait olduğu iddia edilen Avusturya plakalı cip, incelenmek üzere Emniyet Müdürlüğü otoparkına götürüldü. (DHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Ayvalıtaş davası bilirkişi raporuna itiraz üzerine ertelendi

SONRAKİ HABER

Av turizmi adı altında katliam için ihale yayımlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...