24 Mayıs 2016 18:00

‘Soruşturmalar dayanışmayı kıramaz’

Özgür Gündem gazetesi ile dayanışmak amacıyla başlatılan “Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği” kampanyasında nöbeti Gazeteci Murat Çelikkan devraldı.

Paylaş

Özgür Gündem gazetesi ile dayanışmak amacıyla başlatılan “Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği” kampanyasında nöbeti devir alan Gazeteci Murat Çelikkan, “Hakikat için buradayım” dedi. Dayanışma içinde olan gazetecilere açılan soruşturmalara da dikkat çeken Çelikkan, “Soruşturmalar bu dayanışmayı etkileyemez ve kıramaz” diye konuştu.
İktidarın soruşturma ve davalarla hedef aldığı Özgür Gündem gazetesi ile dayanışmak amacıyla başlatılan

“Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği” kampanyası 22’inci gününde. Nöbeti devralan Gazeteci Murat Çelikkan, gazete çalışanları ile birlikte haber toplantısına katıldı, gündeme dair haber başlıkları ve gazete manşetleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Dayanışma kampanyasının önemine dikkat çeken Çelikkan, “Hakikat hakkı için buradayım. Burada hem özgürlükler savunmak hem Türkiye’deki okurların hakikat hakkını savunmak hem de basın özgürlüğünü savunmak için dayanışma içerisindeyim” dedi. Türkiye’nin ifade ve basın özgürlüğü açısından en kötü dönemlerinden birinin yaşandığını dile getiren Çelikkan, “Muhalif seslere, özellikle de Kürt basınına yönelik ciddi tehdit var. Bu hepimizin haber alma hakkını engelleyici bir tehdit. Bunun kırılması ve baskı altında çalışan meslektaşlarımla dayanışma göstermek gerekir” diye konuştu.

Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği kampanyası çerçevesinde kampanyaya destek veren gazetecilere açılan soruşturmalara da dikkat çeken Çelikkan, şunları söyledi: “Bu dayanışmayı kırmak üzere baskının yaygınlaştırılması anlamına geliyor. İnsanları bu dayanışmadan vazgeçirmek, gözlerini korkutmak için soruşturmalar devam ediyor. Ama Türkiye ilk defa böyle bir süreçten geçmiyor. Dolayısı ile bu soruşturmaların bu dayanışmayı etkileyeceği ve kıracağı kanaatinde değilim.” (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Mustafa Hoş beraat etti

SONRAKİ HABER

‘İnternet habercileri gazetecidir’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...