24 Mayıs 2016 13:57

Özkan: Dış politikada fatura Davutoğlu’ya kesilecek  

Yrd. Doç. Behlül Özkan, yeni kabinede Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun tekrar yer almasına ilişkin gazetemize konuştu. 

Paylaş

Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Behlül Özkan, yeni kabinede Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun tekrar yer almasına ilişkin gazetemize konuştu. 

Özkan şu değerlendirmede bulundu: “Bence önemli olan şu: Ahmet Davutoğlu dönemindeki bir takım dış politikada revizyona gidilecek. Bunun işaretlerini Başbakanın grup toplantısında yaptığı konuşmada, “Dostlarımızın sayısını çoğaltacağız, düşmanlarımızın sayısını azaltacağız” ifadesiydi. Çünkü Türkiye bugün dış politikada tamamen sıkışmış durumda. Rusya, Suriye, İran, Mısır’da dolayısıyla bir çıkış arıyor. Ahmet Davutoğlu’nun gidişiyle bunu çıkış yapacaklarını düşünüyorum. Dış politikada yaşananların sorumluluğunu, faturasını Davutoğlu’ya kesecekler. Ve bu şekilde bir revizyona gidecekler. Mesela Suriye’de bunu yapabilirler mi? Bundan emin değilim. Çünkü Suriye’de sorunların içine hükümet boğazına kadar batmış durumda. Çavuşoğlu’nun kalmış olmasına gelince, artık bu kabinede kişilerin çok anlamı yok. Tamamen Saray kabinesi bu. Gittikçe düşük profilli isimler yer alıyor kabinede. Mevlüt Çavuşoğlu’da oldukça düşük profilli bir isim olduğu için kaldı. Biri gider diğeri gelir, artık bir önemi yok bu saatten sonra.” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İzmir'de 'Eleştirel Psikoloji Günleri' düzenlecek

SONRAKİ HABER

Tutuklu Ulaş Alankuş tahliye edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...