24 Mayıs 2016 08:13

65. Hükümetin tek kadın bakanı Fatma Betül Sayan Kaya

Binali Yıldırım tarafından açıklanan kabinede yer alan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya kimdir?

Paylaş

Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanan 65. Hükümet'te tek bir kadın yer aldı: Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya.

FATMA BETÜL SAYAN KAYA KİMDİR?

AKP İstanbul Milletvekili Fatma Betül Sayan Kaya, elektrik elektronik mühendisi. İstanbul, Fatih’te hukukçu bir ailenin 3. çocuğu olarak dünyaya gelen Kaya, ilkokulu Fatih İlkokulu’nda okuduktan sonra Beyoğlu Anadolu Lisesi’ni birincilikle bitirdi. Üniversite sınavlarında derece yaparak Bilkent Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği’nde burslu olarak okudu.

İş hayatına Satürn Mühendislik’te proje uzmanı olarak başladı. New York Üniversitesi’nde Biyomedikal Mühendisliği Fakültesi’nden doktora bursu kazanan Kaya, meme kanserinin termal görüntülenmesi üzerine çalışmalar yaptı. 2009 yılında Türkiye’ye döndü ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni kazanarak Tıp Eğitimine başladı.

2009 yılındaki 5.Olağan Kongre'de AKP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçildi. 2012 yılına kadar AKP Genel Başkan Danışmanı olarak çalışan Kaya, son olarak Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyordu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İnsanlık arpayı önce içmiş, sonra yemiş

SONRAKİ HABER

CHP'li Fikri Sağlar: 110 imza toplayarak AYM’ye gitmeliyiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...