24 Mayıs 2016 06:15

Yunanistan, İdomeni mülteci kampını boşaltıyor

Yunanistan’da polis, Makedonya sınırında mültecilerin kaldığı İdomeni kampını tahliye etmek için operasyon düzenledi.

Paylaş

Yunanistan'ın Makedonya sınırındaki İdomeni mülteci kampı polis tarafından boşaltılıyor. Yetkililer 'derme çatma' kamptan çıkarılacak mültecilerin daha uygun tesislere götürülmelerinin planlandığını öne sürdü.

Yunan hükümetinin göç koordinatörleri sözcüsü Yiorgos Kiriçis "Aylarca ülkemizde mahsur kalan binlerce sığınmacı için sanayi merkezi ya da depo olsun 6 terk edilmiş binayı kiraladık ve ağırlama mekânlarına dönüştürdük, ayrıca iki büyük alanda da düzenli bir şekilde çadır kampları kurduk" dedi. Kiriçis, iki aydan beri sığınmacılarca kapatılan tren raylarının da 3-4 gün içerisinde açılacaklarını belirtti.

Atina'daki Elliniko kampı hakkında sorulduğunda, "Elliniko, İdomeni gibi düzensiz bir sığınmacı kampı olmamakla birlikte çok kalabalık olduğundan, çevre bölgelerde terk edilmiş sanayi mekânları ya da oteller aramaktayız. Şimdilik sığınmacıların ne zaman nakledileceklerine dair bir şey söyleyemem ama Elefsina ve Nikea'da sığınmacı ağırlama mekânları hazırlanmaktadır" dedi.

BASININ GÖRÜNTÜ ALMASI YASAK!

Çoğunluğu Suriye, Irak ve Afganistan’dan gelen mülteciler, Yunanistanlı yetkililerin ülkenin farklı kesimlerindeki kamplara yerleştirilmek üzere kampı terketmeleri çağrılarına ‘sınırdan uzaklaşacakları’ gerekçesiyle karşı çıkıyorlardı.
Polis, tahliye sırasında gazetecilerin kampa yaklaşmalarına izin vermedi, ancak gazeteciler mültecilerin bindirildiği otobüslerin kamptan ayrılmasını görüntüleyebildi.
Ülkenin kuzeyindeki İdomeni kampında binlerce mülteci Makedonya sınırını geçebilmek için bekliyor. Şubat ayında sınırda mahsur kalan mültecilerin inşa ettikleri kampta kalanların sayısı son üç ayda 8 bine ulaştı.  Avusturya’nın sınır kontrollerini sıkılaştıracağı açıklamasının ardından Makedonya da benzer bir uygulamayı yaşama geçirince Batı Avrupa’ya geçmeyi planlayan mülteciler sınırın Yunanistan tarafında kalmıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Nusaybin'deki çatışmalarda 10 asker yaralandı

SONRAKİ HABER

Dolar dört ayın zirvesine çıkarak 3 TL'yi aştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...