23 Mayıs 2016 17:36

Sultanahmet iddianamesi hazırlandı

Sultanahmet Meydanı’nda 12 Alman vatandaşının öldüğü ve 16 kişinin yaralandığı IŞİD’in canlı bomba saldırısına ilişkin soruşturma tamamlandı.

Paylaş

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı, IŞİD Üyesi Nabil Fadlı tarafından gerçekleştirilen canlı bomba saldırısına ilişkin 18’i tutuklu 2’si firari toplamda 26 şüpheli hakkında 7.5 yıl ila ağırlaştırılmış müebbet hapis arasında değişen ceza istemiyle iddianame düzenledi.

88 sayfalık iddianamede, Fadlı’nın eylem talimatını halen Irak’ta bulunan, firari şüpheli IŞİD’in Harici Emiri Omar-Ebu Abid’den aldığı yer aldığı, 15 gün önceden Türkiye’ye giriş yaptığı ve 4 gün boyunca keşif yaptığı yer aldı. Şüpheli Halil Derviş’in, canlı bomba Nabıl Fadlı ve firari şüpheli Omran’ı kaçak yollarla geldikleri sınırda karşılayarak Akçakale’ye götürdüğü, şüpheli Omran’ın içinde bomba bulunan açılmaması için dikilmiş vaziyetteki çantayı Derviş’e teslim ettiği belirtildi. 10-15 gün sonra firari şüpheli Omran’ın isteği üzerine Derviş’in Akçakale’ye gittiği ve çantayı siyah bereli şahsa teslim ettiği belirtildi. Bombanın daha sonra şüphelilerden Fevzi Muhammed Ali ve Rasheed Algaagan üzerinden Aksaray’da Nabıl Fadlı’ya teslim edildiği yer aldı. 

BAZI SANIKLAR HAKKINDA İNDİRİM TALEBİ

İddianamede 13 kişi hakkında “Terör Amaçlı ve Tasarlayarak Öldürme Suçuna Yardım”, “Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya başka bir düzen getirmeye teşebbüs” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 612 yıla kadar hapis cezası istendi.
Şüphelilerden Halil Derviş, Atala Elhasan El Mayuf ve Fevzi Muhammed Ali’nin “Patlayıcı nakletmek veya muhafaza etmek” suçundan 6.5 yıldan 18 yıla kadar hapsi talep edilirken, bu şüphelilerin bilgi paylaşımında bulunduğu belirtilerek etkin pişmanlık hükümlerinin uygulanarak cezalarında indirim yapılması da istendi. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

İŞKUR işçileri: Anlatılanla yaşanan aynı değil

SONRAKİ HABER

Akdeniz Kimya işçileri: Patron yargı kararına uysun

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...