23 Mayıs 2016 15:27

Yandaşlar, AKP kongresinde ‘başkanlık’ı gördü

Yandaş gazeteler, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın hayali ve Binali Yıldırım’ın kongredeki konuşmasının ilk cümlesi olan 'başkanlık' manşetleri attı.

Paylaş

AKP kongresi sonrası Binali Yıldırım’ın genel başkan seçilmesi ve ardından kendisine yeni hükümeti kurma görevi verilmesi gazetelerin de manşetindeydi. Yandaş gazeteler özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hayali ve Binali Yıldırım’ın kongredeki konuşmasının ilk cümlesi olan “başkanlık” manşetleri atarken, muhalif gazetelerin manşetlerinde “biat” vurgusu dikkat çekti.
Star gazetesi “Başkanlık Yürüyüşü” manşetinde “Yıldırım’ın genel başkanlığındaki kadro, milletin seçtiği cumhurbaşkanı ile başbakan arasındaki çift başlı işleyişi kökten çözecek” diye yazdı. Sabah gazetesi Yıldırım’ın “Sevdan Sevdamız, Davan Davamız” sözünü manşetine taşırken, Milliyet “Başkanlık Kongresi”, Akşam “Yıldırım Başkanlık” manşetlerini kullandı.
Yeni Şafak gazetesinin manşetinde ise başkanlık vurgusu olmaması dikkat çekerken, gazete “Bayrak Değişimi” manşetini kullandı.
Doğan grubu medyasının manşetlerinde de tıpkı yandaş gazeteler gibi “başkanlık” vurgusu vardı. Hürriyet manşetinde “İlk Vaat Başkanlık” derken, Posta “Başkanlık Kongresi” manşetini attı.
Dikkat çeken gazetelerden biri de Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’ya yakınlığıyla bilinen Karar gazetesinin manşeti oldu. Karar “Partili Başkanlık Kongresi” manşetini kullanırken, haberinde Erdoğan’ın mesajının ayakta dinlenmesine ve Divan Başkanı Bekir Bozdağ’ın “Bu parti Tayyip’in partisidir” sözlerine vurgu yaptı.
Cumhuriyet “AKP kongresinde Divan Başkanı’ndan yeni Başbakan’a kadar herkes Erdoğan’a ‘biat’ etti” üst başlığında “Tek Şef, Tek Parti” manşetini kullandı. BirGün “Parti-Devlet Kongresi” Sözcü “Tayyip’in Partisi” manşetlerini attı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Antep'te IŞİD operasyonu, patlama ve silah sesleri geliyor  

SONRAKİ HABER

Faciadan sonra hak aradıkları için 2 yıldır iş bulamıyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...