30 Nisan 2012 07:36

Sağlık emekçilerinden 1 Mayıs çağrısı

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası(SES) Aksaray Şubesi’ne üye Cerrahpaşa Tıp Fakültesi sağlık emekçileri güvenceli iş, güvenceli gelecek talebiyle, işyerlerinde  1 Mayıs’ı kutladı.Bugün, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi önünde bir araya gelen sağlık emekçileri, bildiri dağıtımı yaparak b&uu

Sağlık emekçilerinden 1 Mayıs çağrısı
Paylaş

Bugün, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi önünde bir araya gelen sağlık emekçileri, bildiri dağıtımı yaparak bütün sağlık emekçilerine, 1 Mayıs’ta Taksim’deki mitinge katılım çağrısında bulundu. Sık sık, “Yaşasın 1 Mayıs” ve “1 Mayıs’ta 1 Mayıs alanındayız” sloganı atan sağlık emekçileri, “İş, ekmek, özgürlük, demokrasi, barış ve kardeşlik için 1 Mayıs’a” pankartı açarak  basın açıklaması yaptı. Burada konuşan SES Aksaray Şube Başkanı Ersoy Adıgüzel, AKP zihniyetini taşımayanların bu zihniyetin hışmına maruz kaldığını vurguladı. İstanbul valisinin 1 Mayısta olay çıkarsa Taksim’i kutlamalara kapatacağı yönündeki açıklamalarına tepki gösteren Adıgüzel, “Bu alan kimsenin lütfu değildir, 1 Mayıs alanı emekçilerin mücadelesiyle kazanıldı” diye konuştu.

Sağlık emekçileri adına ortak açıklamayı yapan SES Aksaray Cerrahpaşa İşyeri Temsilcisi Aydın Erol, 1 Mayısın tarihçesini anlatarak, bugün emekçilerin 1 Mayıs’a daha çok sahip çıkması gerektiğini söyledi. Dünyada ve Türkiye’de  işsizliğin giderek arttığını söyleyen Erol, “İşçilerin kıdem tazminatı fona devredilerek sermayeye peşkeş çekilmek isteniyor. Sağlık ve sosyal güvenlik hakkımız adım adım yok ediliyor. Kamu hastane birlikleri yasası ile hastanelerimiz özelleştirilmek, satılmak ve çalışanlar sözleşmeli köle haline getirilmek isteniyor” dedi. Erol, bütün bu olumsuzluklara karşı emekçilerin bir araya gelerek ortak mücadele etmesi gerektiğini vurguladı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

TFF'nin kararı: Bırakınız yapsınlar!

SONRAKİ HABER

Suç aletleri: Vazo, poster, heykel!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...