24 Mayıs 2016 00:17

Hırvatistan’ın kadrosu şekilleniyor

Real Madridli Modric ve Barcelonalı Rakitic, Hırvatistan takımının en önemli oyuncuları pozisyonunda bulunuyor.

Paylaş

Hakan KARAKOCA

Euro 2016’da Türkiye, İspanya ve Çek Cumhuriyeti ile eşleşen Hırvatlar kağıt üzerinde görece favoriler arasında görülüyor. Ama kağıt üzerindekini sahaya yansıtabilecek güç olacak mı bu şimdilik cevapsız bir soru. Teknik Direktör Cacic göreve gelirken yıldızlar üzerinde otorite kurmakta zorlanacağı yönünde eleştiriler aldı. Suker ise kadrodaki bir çok oyuncu ile Cacic’in alt yapı kategorilerinde çalıştığını ve seçimde bunun etkili olduğunu söyledi.

TAKTİKSEL BELİRSİZLİK SÜRÜYOR

Euro 2016 öncesinde hazırlık maçlarında Cacic, 3-5-2’yi denemeye koyuldu. Turnuvada da böyle bir diziliş görmemiz sürpriz olmayacak. Ama kadronun genel yapısına en büyük eleştiri savunma zafiyeti. Savunmadaki isimler orta sahadaki yıldızlar kadar güven vermiyor.
Moldova ve San Marino ile oynanacak hazırlık maçı öncesi Ante Cacic, 27 kişilik aday kadroyu açıkladı. Böylesine ciddi bir turnuva öncesi iki güçsüz takımla yapılacak hazırlık maçı 3-5-2 ile yaşanacak olası bir hezimetin önüne geçmek ya da turnuva öncesi tatsız sonuçlarla karşılaşmamak olarak değerlendiriliyor.
Cacic’in belirlediği 27 kişilik kadroda soru işaretleri ve eleştiriler mevcut. Alınmayanlar ve alınanlar üzerinden bir dizi eleştiri var. Kalede seçilen 4 adaydan 3’ü tartışmasız diyebiliriz. Zaten 23 kişilik kadroda da üçünün yer alması bekleniyor. Buradaki sürpriz küme düşen NK Zagreb’in kalecisinin yer alması. Kalesinde gördüğü 52 golle sezonu tamamlayan Livakovic, bu sezon sadece 4 maçta kalesini gole kapadı. Savunmanın payını da düşünmek gerek elbette bu sayılarda.

SAVUNMADA DERİN ÇATLAK

Savunmada ise kavga büyük. Dejan Lovren’in kadroda yer almaması isyana neden oldu. Lovren, yedek kaldığı hazırlık maçında ısınma alanından Cacic’ten izinsiz olarak kulübeye dönmüş ve sonraki günlerde de Euro 2016 için “ilk 11 garantisi” istediği iddia edilmişti. Lovren’in yokluğu olayın olduğu dönem büyük bir kayıp olarak gözükmeyebilirdi ancak Dortmund ile oynadıkları Avrupa Ligi maçının ardından performansı konuşulur hale geldi. Avrupa Ligi’nde final oynayan stoperi, Cacic ile yaşadığı tartışma nedeniyle Fransa’da olamayacak.  
Orta sahada Rakitic, Modric, Kovacic gibi Barca-Real orta saha karmasını barındırıyor Hırvatistan. En etkili bölgeleri de takımın merkezi zaten.
Kadro seçimindeki eleştirilerin bir bölümü ise Dinamo Zagreb’in gençlerinin Avrupa’ya pazarlanması sürecinin bir adımı olması. Coric, Rog, Pjaca, Antolic şampiyon takımın genç yıldız adayları olarak ön plana çıkıyorlar. Potansiyellerini iki üç cümleye sığdırmak çok güç.Ama Mamic-Cacic-Suker ilişkileri göz önünde tutulunca çok da bu durumdan bağımsız düşünemiyor kimse.
Boykotlar, takım içinde hoca-futbolcu kavgası, taktiksel belirsizlikler, giderek kalitesi düşen bir lige sahip olan Hırvatistan, bu turnuvada olmasa bile ilerisi için hiç de iyi sinyaller vermiyor.

ÖNCEKİ HABER

Zarrab'ın bağış yaptığı Togem-Der’in web sayfası kaldırıldı

SONRAKİ HABER

Gebze’de işten atılan Avon işçileri direnişe başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa