23 Mayıs 2016 14:05

Madencinin açlık grevi sürüyor 5 işçi daha rahatsızlandı

Kilimli’de 4 aydır ücretlerini alamadıkları için ocağa kapanan Deka Madencilik’e ait Balçın Madeni çalışanı 120 işçinin açlık grevi 5. gününde

Paylaş

Zonguldak Kilimli’de 4 aydır ücretlerini alamadıkları için ocağa kapanan Deka Madencilik’e ait Balçın Madeni çalışanı 120 işçinin açlık grevi 5. gününü geride bıraktı. Eylemde düne kadar toplam 15 işçi rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Öte yandan dün madendeki işçilerin aileleri ve bölgedeki maden işçileri, madencilere destek vermek için yürüyüş düzenledi.

Kilimli ilçesi Gelik beldesinde faaliyet gösteren Deka Madencilik AŞ ve bu şirkete bağlı Balçın Madencilik’te çalışan 245 maden işçisi, geçen 4 Nisan'da iş bıraktı. 13 Nisan'da ise şirkete “FETÖ/PDY” iddiasıyla açılan soruşturma kapsamında kayyum atandı. Sonraki süreçte çeşitli eylemlerle seslerini duyurmaya çalışan işçilerden 85’i, geçen Çarşamba akşamı maden ocağına girerek dışarıya çıkmama eylemi başlattı. Eylemlerinden bir gün sonra açlık grevine de başlayan işçilerden 7’si ikinci günde, 3’ü de üçüncü günde rahatsızlandı. Dün de 5 işçi rahatsızlanarak arkadaşları tarafından ocaktan çıkarıldı. Hastanede tedavi edilen işçilerin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Açlık grevinden sonra toplam 15 işçi rahatsızlıkları nedeniyle ocaktan çıkarken, 70 işçi yer altındaki eylemlerini sürdürüyor. İşçilerin, maaşlarını alana kadar eylemlerini sürdüreceklerini söyledikleri belirtildi.

Öte yandan açlık grevinde olan işçilere destek vermek isteyen madenci aileleri ve bölgedeki maden işçileri, Kilimli Cumhuriyet Meydanı’ndan madene yürümek istedi. Aileler ve işçiler polis engeli ile karşılaştı. Polis engeline tepki gösteren madenci yakınları ve işçiler, madencilerin ücretlerinin ödenmesini istedi. (ZONGULDAK)
 

ÖNCEKİ HABER

Viranşehir’deki halk buluşması iptal edildi

SONRAKİ HABER

Maden işçileri oturma eylemi başlattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...