23 Mayıs 2016 11:27

Kadın avukatlar 'Boşanma Komisyonu' raporunu kınadı

Eskişehir Barosu Kadın Hakları Komisyonu TBMM Boşanma Komisyonu’nun hazırladığı rapora ilişkin Eskişehir Adliyesi’nde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Paylaş

Eskişehir Barosu Kadın Hakları Komisyonu TBMM Boşanma Komisyonu’nun hazırladığı rapora ilişkin Eskişehir Adliyesi’nde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Eskişehir Adliye Postanesi önünde yapılan açıklama ile komisyon raporu kınanırken, milletvekillerine de kınama kartı gönderildi.

Komisyon adına açıklamayı Komisyon Başkanı Av. Pınar Çelik Arpacı yaptı. Arpacı açıklamada, raporun kadın ve çocuk haklarını koruyan az sayıdaki kanunu da kadın ve çocuklar aleyhine değiştirmeyi hedeflediği belirtti. Komisyonun, kadın ve çocukların kazanılmış haklarını yok saymak için mesai yürüttüğünü belirten Arpacı, komisyonun zihniyetinin kadın ve çocukları saldırgan erkeklerin eğlence ve şiddet metasına dönüştürmek istediği dile getirdi. Arpacı, bu zihniyetin karşısında, uluslararası sözleşmeler ışığında kadınları emeklerine, bedenlerine, kimliklerine yapılan her türlü saldırıya karşı koruyan ve şiddete, tecavüze ve kadın cinayetlerine kalıcı çözümler getiren düzenlemelerin gecikmeksizin yasalaşmasını talep ettiklerini söyledi. Açıklamayı evde, sokakta ve işyerinde kadınlara yaşatılan şiddetin yasalaşmasını ve hukuki bir değer kazanmasını engellemek için her düzeyde itiraz etmeye devam edeceklerini belirterek bitiren Arpacı’nın ardından Eskişehir Barosu Kadın Hakları Komisyonu üyeleri, TBMM Boşanma Komisyonu üyelerine kınama kartı göndererek açıklamayı sonlandırdı. (Eskişehir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Dinimi öğreniyorum’ kitabının finansmanı KYK'den!

SONRAKİ HABER

Çaykur’daki baskıya Gıda-İş’ten tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...