23 Mayıs 2016 10:08

Şemdinli'de bir gencin öldürüldüğü köy yeniden basıldı

Hakkari'de askerler Sami Kaplan'ın öldürüldüğü köye bugün yeniden baskın düzenledi, 4 kişi gözaltına alındı.

Paylaş

Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Bêmbo köyüne baskın düzenleyen askerler tarafından öldürülen Sami Kaplan’ın cenazesi, Malatya Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Askerler köyü bugün bir kez daha basarak 4 kişiyi gözaltına aldı. Kaplan’ın öldürüldüğü sırada askerlerce vurulan Yakup Onay ise yaralı halde gözaltında.

Dün Bêmbo köyüne, baskın düzenleyen askerler kendilerine tepki gösterenlere ateş açmış, 28 yaşındaki Sami Kaplan yaşamını yitirmişti. Askerin açtığı ateşle Yakup Onay isimli bir genç de yaralanmıştı. Öldürüldükten sonra 34. Hudut Tugay Komutanlığına götürülen Kaplan’ın cenazesi, sabah otopsi işlemleri için Malatya Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Vurulduktan sonra yaralı halde gözaltına alınan Yakup Onay ise hâlâ gözaltında.

Öte yandan sabah saatlerinde Sami Kaplan isimli gencin öldürüldüğü köye askerler tarafından bir baskın daha düzenlendi. Evleri didik didik arayan askerler, Fetullah Kaplan, Adem Dinç, Hamide Arıcı ve Seba Arıcı isimli 4 kişiyi gözaltına alarak, İlçe Jandarma Komutanlığına götürdü. (Hakkari/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Yasak, otobüs firmalarını iflasa götürüyor

SONRAKİ HABER

Yayladağı'na top mermisi isabet etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...