23 Mayıs 2016 04:18

Trump, başkanlık anketinde 2 puan farkla önde

ABD'de bir ankete göre Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump Demokratların başkan adaylarından Hillary Clinton'a karşı yüzde 2'lik bir üstünlüğe sahip.

Paylaş

ABD'de ABC News ve Washington Post tarafından Pazar günü yayımlanan başkanlık seçimi anketine göre Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump, Demokratların başkan adaylarından Hillary Clinton'a karşı yüzde 2'lik bir üstünlüğe sahip.

Araştırmaya göre Trump, rakiplerini safdışı bıraktığından bu yana desteğini de artırdı. Ankete göre katılımcıların yüzde 58'si Trump'ın başkanlık için yeterli olmadığını düşünüyor. Yüzde 76 ise "Farklı düşüncelere sahip olduğu insanlara yeterince saygı göstermediği" görüşünde.

Mart ayındaki ankette Clinton, 9 puan farkla önde görünüyordu. Mayıs ayı başındaki CNN anketindeyse Clinton için yüzde 13'lük bir avantaj öngörülüyordu.

Ankette yüzde 3.5'luk hata payı olduğu bildirilirken, bu, Nisan ayından bu yana Trump'ı Clinton'la başa baş ya da önde gösteren beşinci anket oldu.

Pazar günü yayımlanan NBC News/Wall Street Journal anketinde Clinton 3 puan farkla önde gözüküyor. Ancak aynı araştırmanın bir önceki anketinde Clinton, yüzde 11'lik avantaja sahipti.

Donald Trump’s presidential campaign has been given a boost by a new poll showing the presumptive Republican nominee winning November’s general election against likely Democratic nominee Hillary Clinton.
An ABC News/ Washington Post poll published on Sunday shows Trump with a two percent advantage over Clinton with registered voters in a hypothetical general election matchup.

According to Langer Research, Trump’s “enhanced competitiveness reflects consolidation in his support since his primary opponents dropped out.”

ABD başkanlık seçimleri Kasım ayında düzenlenecek. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Felluce'yi IŞİD'den geri almak için operasyon başlatıldı

SONRAKİ HABER

Buz hokeyinde dünya şampiyonu Kanada oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...