22 Mayıs 2016 11:35

KPSS’nin ilk oturumu yapıldı

ÖSYM tarafından 2 yılda bir gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) ilk oturum sona erdi

Paylaş

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2 yılda bir gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) ilk oturum sona erdi. Adaylar ilk sınavda genel yetenek-genel kültür sorularını cevapladı. Alan bilgisi ile ilgili sınav 29 Mayıs'ta yapılacak. Her iki sınavın sonucu 9 Haziran'da açıklanacak.

Kamudaki A ve B grubu kadrolar ile öğretmenlik için yapılan KPSS’nin ilk sınavı saat 09.30’da başladı. İlk oturumda adaylara, genel yetenekten 60 ve genel kültür testlerinden 60 soru olmak üzere toplam 120 soru soruldu. Adaylara her bir soru için bir dakika süre verildi. İlk oturum saat 11.30’da sona erdi. İstanbul Üniversitesi’nde sınava giren adaylar bitiş saatiyle birlikte dışarıya çıktı. Sınav sorularını değerlendiren adaylar matematik sorularının zor olduğunu, Türkçe sorularının ise biraz uzun olduğuna değindi.

Öğretmen kadrolarına atanmak isteyenler, saat 14.00’de KPSS Eğitim Bilimleri oturumuna girdi. Alan bilgisi ile ilgili sınav 29 Mayıs'ta sabah ve öğle olmak üzere 2 oturumda yapılacak. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Öcalan’ın haberleşme hakkına ‘kısıtlama’ kararı

SONRAKİ HABER

Polis, ‘Darbeye karşı demokratik halk buluşması’na saldırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...